Hirdetés
Hirdetés

Van, aki sálat horgol, Kate Jenkins viszont bagelt és halaspultot

SZERZŐ: DG
2020. október 15.
A brightoni Kate Jenkins kreativitása elképesztő, munkásságából kiderül, hogy közelebb érzi magához a gasztronómia világát, mint a kifutókét.
Hirdetés

Közel 15 éve foglalkozik horgolással az angol Kate Jenkins, de első nagy gasztro tematikájú dobására 2015-ig kellett várni. Ez a projekt a halakkal és tengeri herkentyűkkel teli halaspult volt: osztrigákat, homárt, garnélákat, szardíniákat, lepényhalat, tarisznyarákokat, Szent Jakab-kagylókat készített, teljesen méreterányosan, mi több, még a súlyukat is figyelembe véve.

 

A halaspult: Fotó: Kate Jenkins

Alapvetés, hogy a meghorgolandó élelmiszereket, húsárut mindig megvásárolja és gondos tanulmányozás után áll neki a tervezésnek és kivitelezésnek. Neki nem elég egy fotó inspirációnak, a kagylókat, lazachúst és a többi finomságot előbb beszerzi, aztán jön a komoly munka. A konyha után a karosszékben ülve.

Bucik Fotó: Kate Jenkins

2019-ben egy barcelonai fesztiválra a halaspult sikerén felbuzdulva egy pékség kínálatát horgolta meg, de az sem jelent problémát neki, ha egy lazacos bagelt kell megformáznia a pamutszálak segítségével. Részletgazdag és viccesen hangzik, de étvágygerjesztő az összes Kate Jenkins "élelmiszer", odafigyel a halhús textúrájára, a szardíniák csillogó bőrére, a bagelből ki nem hagyná a kaprot.

Pékség Fotó: Kate Jenkins

A kreatív hölgy Instagram profilján legalább olyan kívánatosak ezek a horgolt pamutételek, mint egy-egy kedvelt foodie feed fotói.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram