Nem sok hentesnek sikerült itthon nevet, ismertséget szereznie magának, és híres hentesüzletekből sem tudunk (még mindig) több tucatnyit felsorolni. Gál Józsinak és a Budapest, XII. kerületi Hegyvidék Központban működő hentesboltjának sikerült ez az áttörés.
A MészárSteak több mint tíz éve, 2008 óta szolgálja ki a vásárlóit. Kezdetben a Nagycsarnokban lehetett fellelni Gál Józsit, a pörgős stílusáról és hozzáértő, informatív kiszolgálásáról elhíresült hentest, akinél gyakorlatilag nem volt lehetetlen. Ez abban az időben közel sem volt megszokott hozzáállás (sőt, valójában napjainkban sem az), a széles hússzortimentnek és a hozzáértő árusításnak pedig gyorsan híre ment szakmai és ínyenc körökben.
Az átlagos hentesüzletekben árult, megszokott húsrészek mellett a MészárSteakben nem számít különleges kérésnek az osso bucco vagy akár a Poulet Noir (Label Rouge-minősítésű francia csirke), a Premium Black Angus vagy akár a japán csúcshús, a Kobe steak. Az olyan vásárlói kéréseknek is igyekeznek eleget tenni, ha valaki épp borjúmirigyet vagy bresse-i csirkét szeretne. Marhahúsokban pedig verhetetlenek, legyen szó hazairól, amerikairól vagy ausztrálról, frissről vagy érleltről. A széles marhaválasztékon kívül borjú, mangalica, bárány, vadhúsok, szárnyasok, valamint előre bekevert burgerpogácsák, cevapcicák és prémium felvágottak színesítik a pultot. A "MészárSteak Hentes és Más" elevezés utótagját pedig különleges szószok, fűszerkeverékek indokolják a kínálatban.
A prémium termékek és a széles kínálat tehát marad, és Gál Józsi továbbra is feltűnik a pultban időközönként, csupán a hentesüzlet tulajdonosa változik.
Cím: Budapest XII. kerület, Apor Vilmos tér 11-12., Hegyvidék Központ; -1. szint, 5-ös számú üzlet
Facebook oldal
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.