Hirdetés
Hirdetés

Valójában itt esznek a milliárdosok: Az elit közönség vallott kedvenc éttermeikről

SZERZŐ: DiningGuide
2020. január 22.
Sokféle éttermi lista létezik a legjobbakról. A World's 50's Best, a Michelin Guide és a többi ajánló komoly átfedéseket tartalmaz. A szempontrendszerben lehetnek eltérések, de a világ legjobbjai elég szűk körből kerülnek ki. Az Elite Traveller célcsoportja a magánrepülőgéppel rendelkező, nagyon gazdag luxusutazók köréből kerülnek ki, akik rendkívül kényes ízlésűek, és bármit megengedhetnek maguknak. A magazin megkérdezte elit olvasóit kedvenc étermeikről. 10-es lista a nagyon gazdagok kedvenc helyeiről, melyek kivétel nélkül három csillagot érnek.
Hirdetés

A Fine Dining Lovers cikke hívta fel a figyelmet az Elite Traveller eredményeire, amelyek közül mi az első tizet közöljük. Átfedések természetesen vannak a fent említett értékelésekkel. Lássuk!

1. Restaurant de l'Hôtel de Ville

Még csak szuperlativuszokban hallottunk bárkit is nyilatkozni a Crissier-ben található étteremről. Egy dolog biztos: a klasszikus vendéglátás és a hotelszakma origója Svájc. A Restaurant de l'Hôtel de Ville ikonikus séfjének, Benoît Violier-nak trakikus halála óta a konyhát három éve egykori jobbkeze, Franck Giovannini vezeti. Vezérelve, hogy viszonylag kevés elemet tartalmazó tányérjai a lényegre legyenek képesek a vendégek figyelmét irányítani. Egyszerűnek nem nevezhető: rengeteget játszik a különböző textúrákkal. A végeredmény koncentrált letisztultságot tükröz. 

Fotó: Restaurant de l'Hôtel de Ville sajtóanyag

2. Alinea

Bár a közhelyek szerint az Egyesült Államokban nem lehet egy jót enni, a legjobb éttermek magas száma nehezen támasztja alá ezt a sztereotípiát. Az Egyesült Államokban nem csak a kereslet létezik, hanem jó közeg is a kreativitásnak. Chicagoban egyedül ez a hely érdemelt ki három csillagot. Grant Achatz még csak 45 éves, de azóta, hogy 1998-ban elnyerte a „legjobb fiatal séf” díjat, karrierje merészen felívelt. 

3. Eleven Madison Park

Pár lépésre található New York City legtöbbet fotózott épületétől, a Flatriron Buildingtől, de Keith Richardsnak, a Rolling Stones gitárosának is csak 15 percet kell sétálnia a Washigton Square Park melletti, 10,5 millió dolláros lakásától ide. Daniel Hum vezeti a konyháját. 

4. Osteria Francescana

Végre valami Olaszországból! Massimo Bottura nem maradhat ki a tízes listából, így aki magángéppel érkezik ide egy jó vasorára, Firenzében vagy Bolognában kell landolnia, ha a Modenához legközelebbi repülőtérre tervezi az érkezést

Hirdetés

5. Azurmendi

Spanyolország egyik legszebb étterme, ami mindemellett az egyik legjobb is. Bár a baszkok kikérnék maguknak, hogy a nagy térképre helyeztük őket: magukat baszknak vallják, és a konyhájuk sem spanyol. A séf, Eneko Atxa a baszk konyha csillaga és a spanyol gasztronómia egyk legszeretettebb figurája.

Fotó: www.azurmendi.restaurant

6. Per Se

Thomas Keller mindenki által ismert étterme. Sznob, tökéletességre törekvő, drága, nagyvárosi. Mindez New York Cityben, ahol nem probléma a fizetőképes vendégkört megtalálni. 

7. The Restaurant at Meadowood

Christopher Kostow Kalifornában, St. Helenában, a Napa-völgyben idilli környezetben működik. Helyi, könnyed, modern, nagyon kaliforniai. 

8. Restaurant Guy Savoy

Gordon Ramsay mentora Párizsban és Las Vegasban vetette meg a lábát. A párizsi étterem került fel a listára. A L'Ecsó (Ratatuille) című film francia változatában Guy Savoy kölcsönzte hangját Horstnak, a séfnek. 

9. El Celler de Can Roca

A Roca-birodalom zászlóshajó-éttermét a spanyolországi Gironában maga Joan Roca vezeti, míg New York Cityben Eric Ripert séf tartja a frontot. 

Fotó: El Celler de Can Roca & BBVA Facebook

10. The Fat Duck

Heston Blumenthal nem maradhat le a tízes listáról. Edward Cooke biztos kezekkel vezeti a konyhát, ami éppúgy háromcsillagos, mint a megelőző 9 étterem. Játékosság, kíváncsiság, a felfedezés öröme vegyül Blumenthal meghatározó, gyermekkorából származó gasztronómiai nosztalgiájába. No nem nagyon, csak épp annyira, hogy teljesen modern és meglepő legyen. Ammolyan angolosan. 

A FDL cikke alapján.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram