Hirdetés
Hirdetés

Valentin-napon nyitja meg új cukrászdáját a Rubik-kocka sorozatáról is híres sztárcukrász

SZERZŐ: DiningGuide
2022. február 8.
Cédric Grolet egy ikon, akinek desszertkreációit immár Londonban is kóstolhatja az úri közönség.
Hirdetés

London előkelő negyedében, Knightsbridge-ben nyitja meg új üzletét a varázskezű Cédric Grolet. A párizsi sztárcukrász mindössze 36 éves, de neve világszerte ismert, akárcsak híressé vált, gyümölcsöket valósághűen imitáló desszertjei vagy éppen a magyar találmány ihlette Rubik-kocka sorozata.

A cukrász bázisa Párizs, ahol a Cédric Grolet Le Meurice és a Cédric Grolet Opéra cukrászdákon kívül az egész városban és környékén kiszállítják édességeit, most azonban pályája során először az országhatárokon túl is saját üzletet nyit.

https://www.instagram.com/p/CZrL5VrLH_s/

Knightsbridge elitnegyedében, ahol többek között a Victoria and Albert Museum és a Harrods áruház is fellelhető, a Berkeley luxushotel ad otthont Grolet londoni cukrászdájának. Míg a két párizsi helyszínen a francia cukrászat tradíciói és saját formabontó stílusa egyaránt érvényt nyer, addig Londonban az avantgárd stílus lesz főszerepben.

https://www.instagram.com/p/CXQx-BSAkOG/

Az előzetes hírek cukrászdaszínháznak is nevezik a 18 hónapnyi előkészület után Valentin-napon megnyitó új desszertszalont, amelynek tekintetet vonzó pultját a Berkeley 60 fős kávézójának tere is kiegészíti. Grolet elsősorban gyümölcsökbe és virágokba álmodott desszertkreációit kínálja majd az új helyszínen.

https://www.instagram.com/p/CY3evgvADgo/

 

A szakmai vélemények szerint Grolet számára valójában nagy kihívás London.

A brit fővárosban korántsem megszokott a Párizsban – a maga kategóriájában – elfogadott 17 eurós (kb. 6000 forintos) ár egyetlen süteményért.

London más közeg, az angolok egyébként drága étkezési kultúrájába nem épült be szervesen a cukrászhagyományok és az innováció ilyetén nagyra értékelése. Kíváncsian várjuk a fejleményeket a francia sztárcukrász kalandjairól Londonban.

Források: 1, 2

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram