Hirdetés
Hirdetés

Ámor vacsorái: Még 7 Valentin-napi menüsor hazai topéttermektől

SZERZŐ: DiningGuide
2019. február 11.
Érdekes látni, hogy az éttermek mit hoznak ki ebből a Magyarországon még fiatal ünnepből. Adja magát az afrodiziákumként elhíresült alapanyagok használata, máshol a gyertyafényre és romantikára hajtanak, vagy éppen a bódító italsorra. Magyarország legjobb éttermei közül is jó páran megszólítják a párokat. Hét remek helyet ajánlunk!
Hirdetés

Ámor esete a Bib Gourmand étteremmel: vár a Petrus

A Petrus nem a hangos akcióiról vagy nyomulós közösségi média-jelenlétéről híres, talán éppen ezért is szimpatikus sokaknak. Ami a franciás stílusú étteremben zajlik a Ferenc téren, azt úgy hívják, hogy vendéglátás szívvel-lélekkel. A Petrus szívét-lelkét pedig úgy hívják, hogy Feke Zoltán. A séf-tulajdonos vezetésével most 6 fogásos menüvel áll elő az étterem. Az este az isteni libamájtól indul, a kardhal, szarvasgomba velouté, osztriga és borjúbélszín vonalon halad tovább, majd pezsgő sabayonba torkollik – eperrel. A Petrus Bálint napján is olyan, mint máskor. Ínyenc, klasszikus, vonzó, franciás.

Menüsor ára: 16.500 Ft/fő

Foglalás itt!

A kép illusztráció: éclair, bazsalikom, mangó desszert / @Petrus Étterem

Nem tiszavirág életű szerelmeknek: vacsora a Tiszavirágban

A romantikus étteremnév egy nagyon is előremutató konyhát takar. A szegedi Tiszavirág Valentin-napi menüjében olyan elit hozzávalókkal indít, mint a Szent Jakab kagyló és füstölt kaviár, kínál borjúszüzet egy fermentált ínyencséggel, fekete fokhagymával (a lehelet miatt ebben a formájában nem kell aggódni), a bódító tonkabab pedig fagylalt formájában kerül tányérra cékla és quinoa kíséretében – egy rendhagyó, a negédességet kerülő desszert keretében. Kurucz Attila konyhája maga a minden évszakban történő megújulás. Ebben a kies februárban is csupa játékosság, kreativitás. Akárcsak egy jó párkapcsolat!

Menüsor ára: 14.800 Ft/fő

Foglalás itt!

A kép illusztráció / @Tiszavirág

Beef My Valentine – Romantika BeefBar-módra

Mondhatnánk, hogy ez egy marha romantikus ajánlat, de ez a retorika nem illene a hazai steakhouse-ok legszexibbekéhez. A BeefBarban a laza, nagyvilági hangnem a február 14-i szerelemünnep kedvéért sem megy át mézes-mázosba, ahogyan a menüsor is leginkább cool, és kerül mindenfajta modorosságot és erőltetett vágyfokozó hozzávalókat. Az amuse bouche-t négy miniburger követi a hely szelleméhez méltóa gyúrt és sült marhahúspogácsákkal, őket argentin marhafilé grill zöldségekkel és pürével, majd kétszemélyes mini csokoládétorta. A csúcsmarhák garantáltak, az árak felől pedig az étteremtől lehet érdeklődni. A Beef My Valentine pedig a minősített szóviccbűnözés esete, abból is a jófajtából.

Az esemény itt elérhető.

A kép illusztráció / @BeefBar Budapest

Szerelem japán módra: Valentin-napi menüsor a Fujiban

A Fujinak 1991 óta küldetése a japán konyha széles spektrumát bemutatni Budapesten. A majd' két évtizedes fennállás és népszerűség a bizonyíték arra, hogy a hazai közönség épp úgy nyitott a tonkatsura (naná!) vagy az udonra, mint a futo makira, de azért ez utóbbi téren is megbízhatóan teljesít az étterem. Makikkal indít a Valentin-napi menü is, majd egy egészen az európai ízlésvilágra hangolt ételsor bontakozik ki a tányérokon. Grillezett csirke teriyaki, ugyancsak grillezett bélszín és lazac. Persze mindez japán anyanyelven elszavalva. Kellemes, minimalista vacsorának ígérkezik, egyszerre ismerős és egzotikus ízekkel. Akárcsak egy szép szerelem.

Menüsor ára: 12.450 Ft/fő

Foglalás itt!

Osztrigától a "konyakmeggyig" a Tamában

Épp az oly törekvő fővárosi gourmet étterem, a Tama maradna ki a romantikázásból? Az egyre biztosabb kezű Erdei János séf a szép kis butikétteremben hatszor három hozzávalóra hangszerelte a Valentin-napi degusztációs menüt. Az osztriga, ponzu, lazackaviár, kacsamáj, garnéla, gyöngytyúk, szarvas ívet egy csokoládé-konyak-meggy trió zárja, és csak két kérdést tudunk elképzelni ezen estén: "Feleségül jössz-e a hozzám?" és "Borsorral kéred, vagy bor nélkül?"

Menüsor ára: 23.000 Ft/fő; vacsora borsorral 37.000 Ft/fő

Az esemény itt elérhető.

A kép illusztráció: Marhaoldalas, csicsóka, szarvasgomba / @Tama

Forró combok a Le Poulet-ban

Nem először ez az asszociációnk a Pozsonyi úti topcsirkés rotisserie-n forgó csirkékre gondolva. A Le Poulet-ban nemrégiben Huszár Krisztián hagyta ott a névjegyét egy nem kevésbé szexi choucroute-tal, most pedig nem is kendőzi az étterem, hogy az ételsor célja a gerjedelem. Az eszközök pedig mindehhez: szarvasgomba, fürjtojás, sült fürj, vanília, kardamom, gránátalma. Azaz a csirkés hétköznapokon túl most a fürjé a főszerep és olyan buja fűszereké, mint a vanília és kardamom, no és a termékenység talán legszebb szimbólumáé, a gránátalmáé. A menüsor ára felől az étteremtől kell érdeklődni.

Az esemény itt elérhető.

A kép illusztráció: Cassoulet, sólet Huszár Krisztián-módra a Le Poulet-ban / @Le Poulet

Szerelmes Légyott a Dérynében

A Déryné Bisztróban nem ritkák a légyottok, legyenek azok a Mulassbuda és Déryné 18 borral és champagne-nyal folyó estjei. Most pedig kifejezetten egy szerelmes légyottra is invitál a budai műintézmény, több variációban kínált, négyfogásos könnyű, "kozmopolita vacsorával". A menüsorok között választva elkalandozhatunk a tengerre, a föld kincsei felé vagy éppen a vegánok világába, "lezser budai elegancia, pezsgő bárélet, spicy koktélok, dekadens gyertyafény, szexi bossák, DJ és poharazott francia pezsgők" várnak. Ahogy mindig, úgy február 14-én is.

Menüsor ára: 9.880 Ft / VIP 14.980 Ft

Foglalás itt!

A kép illusztráció: Steak a Dérynében / @Déryné
Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram