Valami készül Mádon: Percze Élményközpont

SZERZŐ: N.Zs.
2015. november 9.
A Tokaj-Hegyalja borvidék középpontja egyértelműen Mád: nem csak a borok, de az elképesztő hangulatú és látványú falu is vonzza az embereket. Az utóbbi néhány évben a mádi gasztronómia is erőre kapott, és most a turizmus is fellendülni látszik: a Percze dűlő lábánál nyílik turisztikai- és élményközpont Szepsy Kinga és férje, Tatárka József vezetésével.
fotó: facebook.com/perczeelmenykozpont
Őszi Percze

Őszi Percze


Az étlap nagy hangsúlyt fektet a vadakra (amelyek a Mád környéki erdőkből származnak), így a fácán, a vaddisznó és más vadak biztosan megjelennek majd. Saját szarvasmarha- és kecskeállomány, valamint a halastó halállománya, a környékről származó tanyasi szárnyasok látják el az éttermet, zöldségekből is igyekeznek saját termesztésűt felhasználni, ezzel is megmutatva a térség adottságait.
A kávét a debreceni kávéguruval, Tóth Gáborral egyeztették, a borok természetesen Szepsy borok lesznek, de a bodrogkeresztúri Borecet Művekkel is szorosan együttműködnek: állítólag a gyümölcsecetekből készül a legjobb limonádé, amihez még cukrot sem kell adni - egyszerre ad savasságot, édes és erőteljes gyümölcsízt. A belső teret az Atelier Architects csapata tervezte, Ipacs Géza a kiegészítő látványelemekért felelt (mint a falon futó szőlőlevelek), úgyhogy a Percze mindent magába foglal, ami borvidék esszenciáját adja.
500 tő levendula mellett érünk fel a Percze lábához. Miért nem szőlő? -Mert a szőlő nem játék! - mondta Szepsy István

500 tő levendula mellett érünk fel a Percze lábához. Miért nem szőlő?
-Mert a szőlő nem játék! - mondta Szepsy István


A tesztüzem novemberben kezdődik, januártól pedig hivatalosan is elindul a Percze a túráival, piknikkel, ötfogásos étlappal és a kötelező vasárnapi húslevessel, ami Szepsy Kinga szerint a legfontosabb családi esemény. Családias, megnyugtató környezet, gyönyörű vidék és ígéretes konyha: drukkolunk a Perczének.
Tovább olvasok
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram