Angliában önálló fogalom született az avokádó kapcsán. Igaz, az új kifejezés sajnálatos módon nem a gasztronómiából, hanem a baleseti sebészetről származik.
Múlhatatlan divatját éljük az avokádónak, bánni ugyanakkor nem a legkönnyebb vele. És most nem a bosszantóan gyors bebarnulására gondolunk, és nem is az állandó dilemmára, hogy még éretlen avagy már túlérett-e.
Avokádókéznek nevezték el azt a sérülést, amit az avokádó felvágásakor ejt magán késsel az ember. Simon Eccles plasztikai sebész beszélt a jelenségről, a londoni orvos beszámolója szerint csak ő egyedül átlagban hetente négy beteget lát el, akik emiatt kerülnek a baleseti osztályra.
A zöldség (pardon, gyümölcs) zsíros húsa eleve csúszós, a benne lévő nagy méretű mag is könnyen rossz irányba viheti a vágókést. Legyünk óvatosak, ne gyarapítsuk az avokádókezek számát.
Forrás.