Hirdetés
Hirdetés

Vajjal dolgozni sosem könnyű

SZERZŐ: DiningGuide
2015. október 2.
Nem technológiai értelemben, inkább az éttermek gazdasági, vagy a vendégek ízlése szempontjából.
Hirdetés

Ha az étterem vagy cukrászat megtalálta a megfelelő beszállítót, megfizethető áron hozza a vajat és még a minőség sem ingadozik, nincs miről beszélni. Ahogy az a Food52 cikkéből is látszik, a vendéglátóknak (főleg, ha kiváló minőséggel hajlandóak csak dolgozni) óriási feladat megtalálni A Vajat, amiből évente több száz kilót használnak fel.
A New York-i City Bakery hozzák példának, akik már elértek arra szintre, hogy a gyártók és beszállítók, akikkel dolgoznak, már nem tudják túl drasztikusan emelni az áraikat, mert a legnagyobb megrendelőjüket veszítenék el. Ehhez persze az is kell, hogy a City Bakery folyamatosan figyelje az árképzést, mert az évi sokszáz vagy ezer kiló vajaknál nem kevés pénzről beszélünk.
Más szemszögből közelít a Munchies: a Betony séfje, Bryce Shuman gondolt egyet, és elbúcsúzik a vajtól, ami a francia konyhának köszönhetően az egyik legfontosabb alapanyag a konyhán is.
Shuman bár szereti a vajat, megpróbál olyan zsiradékokat felhasználni, amelyek szélesítik a felhasznált alapanyagok spektrumát, hogy az ízek tisztábbak, önállóak lehessenek.
Mindkét cikket nagyon ajánljuk, érdemes olvasni két különböző szemszögből a vaj meghatározó szerepéről.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram