Hirdetés

Vacsora egy múzeumban?

2025. március 25.
Kortárs kiállítások, Eiffel-torony, a csúcsgasztronómia innovatív fogásai – ha egy jó kiállítás után szívesen fogyasztanánk helyben Michelin-csillagos ebédet vagy vacsorát, számos helyen megtehetjük. Neves múzeumok, látványosságok különleges éttermei közül válogattunk.
Hirdetés

MoMA

New York City tele van világszínvonalú éttermekkel, de az 53. utcában található világhírű múzeum étterme magában foglalja a város esszenciáját: urbánus, nyüzsgő, multikulturális. A két Michelin-csillagos The Modern, Thomas Allan séf vezetésével, három különböző helyszínen kínál modern amerikai konyhát. A The Terrace, egy szezonális szabadtéri étterem, amely a MoMA szoborkertjére nyílik. A The Bar Room egy elegáns koktélbár, ahol az à la carte fogások fogyaszthatóak. The Modern, a MoMA gasztronómiai csúcspontja, amely az Abby Aldrich Rockefeller Szobor Kertre néző panorámával és egy hat fogásos szezonális kóstoló menüvel várja vendégeit ebédre és vacsorára.


Le Jules Verne az Eiffel-toronyban

Sok okunk lehet arra, hogy ellátogassunk az Eiffel-toronyhoz: megmászhatjuk ezt az ikonikus építményt, megtekinthetjük Gustave Eiffel irodáját a csúcson, vagy éppen megízlelhetjük a Michelin-csillagos Le Jules Verne étterem fogásait.

A torony második szintjén (kb. 125 méter magasan) található francia fine dining étterembe privát lift és külön bejárat vezet, így egyedülálló párizsi élményt kínál. Frédéric Anton séf ötfogásos vagy hétfogásos kóstoló menüjével kifinomult, mégis merész francia ízeket prezentál. Olyan fogásokkal találkozhatunk, mint articsóka kaviárral, fekete szarvasgombával koronázott sajt vagy egy meleg szuflé desszertként. Mindenképp az ablak mellé kérjük az asztalunkat foglaláskor!


Cafè Pablo

A Cafè Pablo a barcelonai Museu Picasso étterme, amely azok előtt a 20. század elején Párizsba utazó katalán művészek előtt tiszteleg, akik az avantgárd művészetet kívánták felfedezni. 

Az étterem gasztronómiai kínálatát Romain Fornell séf állította össze, aki a hagyományos francia konyhát ötvözi a helyi konyha szezonális specialitásaival, kreativitását teljes mértékben kihasználva. Az étlapon Franciaország legjellegzetesebb ételei és Katalónia legjellemzőbb tapasai egyaránt megtalálhatók.
A Cafè Pablo belső terei a párizsi bisztrók hangulatát idézik, a dekorációban Picasso művei által inspirált elemekkel. Az étterem két belső teremmel, egy nagy fedett terasszal és egy belső udvarral rendelkezik, amelyek összesen körülbelül száz vendég befogadására alkalmasak.

Az étterem nyitvatartása megegyezik a múzeuméval, így reggelit, ebédet és uzsonnát is kínál. A látogatók anélkül is betérhetnek az étterembe, hogy belépőt váltanának a múzeumba, így a helyiek és a turisták számára egyaránt elérhető. ​

Forrás: guide.michelin.com | ​efe.com | ​museupicassobcn.cat

Fotók: guide.michelin.com/le-jules-verne | MoMA | Le Jules Verne Facebook | Café Pablo

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram