Hirdetés
Hirdetés

Úttörő budapesti gourmet étterem jelentett végleges bezárást az év második napján

SZERZŐ: DiningGuide
2022. január 2.
Az év végével, az Olimpiával és a Fricskával nincs vége a fővárosi gourmet éttermek leköszönésének.
Hirdetés

Pethő Balázs séf és a Csalogány26 a „magyar rendszerváltó gasztroforradalom" szerény, de annál fontosabb alakjai, ahogyan írtuk ezt a legfrissebb Dining Guide TOP100 Étteremkalauzban. Az évente megjelentetett kalauzok sorában is lekövethető volt a legendás Csalogány26 jelentőségének halványodása az elmúlt évtizedben. Míg a 2016-os kötetben a 17. helyen szerepelt (81 ponttal), addig a 2021-es kalauz 30. helyét érte el.

Sokat elárul a főváros éttermi életének változásairól, a mezőny erősödéséről, hogy a legfrissebb Dining Guide-kalauz 85 pontra értékelte az étterem teljesítményét,

a Csalogány26 konyhája, szolgáltatásának nívója tehát a legkiválóbb magyar éttermek sorába emelte a budai helyet,

mely mégis egyre nehézkesebben találta meg közönségét a megváltozott éttermi kínálatban.

Bízunk benne, hogy a kiváló séf, Pethő Balázs konyhájával hamarosan találkozhatunk; a hírek szerint az I. kerületi helyszín vidéken folytatja tovább.

Az alábbi ajánló szöveggel szerepelt a 2021-es Dining Guide TOP100 Étteremkalauzban: „A Csalogány26 hosszú éveken keresztül volt a megújuló fővárosi gasztronómiai élet egyik legfontosabb résztvevője. Nagy erénye megbízhatósága, színvonalának állandósága. A francia bisztróstílus hagyományait őrző étterem már csak keddtől szombatig érhető el, kizárólag ebédidőben. A magyar alapanyagokra épülő, folyamatosan változó, szűk étlap kínálata a szezon terményeire, termékeire épül, az egyszerű, közönséges hozzávalókat is egy topétterem minőségi kínálatába emelve. A visszafogott hangulatú Csalogány26 sosem a lenyűgöző enteriőrrel vagy a hangos marketinggel vonzotta vendégeit. Pethő Balázs séf a magyar rendszerváltó gasztroforradalom egyik szerény, de fontos alakja."

Az étterem egy papírlapra felírt "itt a búcsú ideje" videóval köszönt el:

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram