Hirdetés
Hirdetés

Űrvacsora, vályú és tapas a Restaurant Day-en

SZERZŐ: DiningGuide
2015. november 19.
November 21-én egy napig bárkinek lehet étterme: 30 országban csaknem ezer pop-up étterem jön létre a Restaurant Day-en, amikor bárki összeállíthatja saját menüjét, amire bárki jelentkezhet. Megnéztük, mivel készülnek itthon, és elég vagány dolgokat találtunk.
Hirdetés

A legkidolgozottabb és legötletesebb talán a Space L(a)unch nevű étterem (vagy mi, szóval, ami csak aznap étterem), amiben egy installáció is szerepel: egy, eredetileg a Design Hétre készült elem (az installációjának elkészítésében Petrányi Luca, Weichinger Sári és Illés Zsófi működtek közre), először VÁLYÚ-nak, majd spaceshipnek keresztelt építmény lesz a középpontban.
spaceship restaurant day
 
spaceship restaurant day
Az installáció adta az alapot a menü kitalálásában is: a steril, fehér környezetbe színes, textúrákban gazdag ételeket szeretettek volna katapultálni. A menüt a négy (építész, szakács, képzőművész) lány együtt fejlesztette ki és főzi le. A menüsorban mindenkinek van saját fogása is: Várady Luca (a Pegazus korábbi séfje) például zöldteás képviselőfánk falatkákkal, Petrányi Luca és Weichinger Sári (Hello Wood) egy tápiókazselével és Illés Zsófi (Collective Plant) kávés-gyógynövényes Bitterekkel járul hozzá a space-menühöz. A fantázianeveket imádjuk: NASA krém, Gagarin vére, Orion köd, többet nem árulhatunk el.
Gagarin vére - céklakrémleves
Gagarin vére - céklakrémleves
“Közben minden szinten (élményben, designban, installációban és kajában is) mindenképpen szuperjó minőségre törekszünk, tehát az élmény és  játék nem megy az étel és ízélmény rovására. Különleges textúrák (hogyan rezeg a space-puding az asztalon), és izgalmas tálalás (presszónak tűnő lencsepástétom) érdekelnek minket” - mondta Illés Zsófia Szonja, a csapat egyik tagja.
spaceship restaurant dayA spaceship regisztrációhoz kötött: csütörtökig lehet jelentkezni az eseményban található emailcímen a Technikánál.
Izgalmasnak tűnik Mr. Szakáll menüje: házi gyökérkenyér libamájpástétommal, sütőtök krémleves, zsályával töltött malac csicsóka habbal, és sajttorta, ami állítólag már meghódította a várost, úgyhogy érdemes foglalni vagy korán érkezni.

fotó: facebook.com/afarkas

fotó: facebook.com/afarkas


 
Lesz még multikulti vacsora az Open Doors szervezésében afgán, japán és magyar fogásokkal, portugál pop-up étterem Zuglóban vagy abált malac piaci hangulatban illetve badrijani nigvzit, pkhali, chakapuli, khachapuri, azaz grúz kaják
Egy hely kifejezetten a sütőtökös palacsintára fekszik rá sós és édes változatban, lesz házi burger is, a Basic Bone pedig az egyik kedvencünk, ahol háromféle kutyakeksszel készülnek.
Itt vannak további Restaurant Day-es éttermek, de ha kinéznek valamit, gyorsan regisztráljanak, mert már csak ma lehet jelentkezni a regisztrációhoz kötött vacsorákra.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram