Hirdetés
Hirdetés

Unortodox húsvét

SZERZŐ: DiningGuide
2016. március 24.
Létezik olcsó tejbevonó masszából készült húsvéti csokitojás, és van megfizethetetlen, venezuelai Amadei csokiból hét séf háromnapi munkája által összehozott William Curley­csoda is. A Modernist kimaxolta a csokitojás­élményt.
Hirdetés

Náluk a forma különös viszonyt ápol a meglepő tartalommal. Az elmaradhatatlan húsvéti édesség ez alkalommal nem zselés tölteléket, nem nugátot vagy marcipánt rejt. Két kötelező ünnepi elemet ötvöztek: a csokoládékéreg alatt ugyanis szerénytelenül Serrano sonka rejlik. Hogy még egy csavar legyen a történetben, a tojás közepét is csoki alkotja.


De itt nem álltak le. Kreatív séfjük tojásformát töltött – no persze megint nem édességgel, hanem shitake custarddal és garnélahabbal, amit rákkal, metélőhagymával, citrommal és turbolyával koronázott. A friss ízélmény és könnyed textúra jellemezte kreáció a nehéz, tömény húsvéti ételek és édességek ellenpontjaként született.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram