Hirdetés
Hirdetés

Újranyit a Borkonyha – Sárközi Ákos: "A legfontosabb az emberek bizalmának visszaállítása"

SZERZŐ: DiningGuide
2021. augusztus 11.
Sárközi Ákos két jeles étterem executive séfje. A jelenleg desszertműhelyként működő Michelin-csillagos Borkonyha, valamint a Michelin Guide által szintén ajánlásban részülő Textúra. A Textúra az idei Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz legjobb 10 étterme között végzett, ennek apropóján is kíváncsiak voltunk a séf véleményére az éttermi rangsorok kapcsán. "Minden helyezés és értékelés számít nekünk, de a […]
Hirdetés

Sárközi Ákos két jeles étterem executive séfje. A jelenleg desszertműhelyként működő Michelin-csillagos Borkonyha, valamint a Michelin Guide által szintén ajánlásban részülő Textúra. A Textúra az idei Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz legjobb 10 étterme között végzett, ennek apropóján is kíváncsiak voltunk a séf véleményére az éttermi rangsorok kapcsán.

"Minden helyezés és értékelés számít nekünk, de a vendég "a lábával szavaz", ami mindennél fontosabb nekünk. Világszerte újra és újra felbukkannak olyan új éttermek, amelyek az értékelő listák élén szerepelnek, egy-két éven belül aztán hiába keressük őket, csak egy fellángolás volt. Mindenképpen van jelentősége a szakma elismerésének, ez egy útmutató nem csak a közönségnek, hanem nekünk is, de soha nem felejtjük el, hogy a mi legfőbb ítészeink a vendégek."

Sárközi Ákos

"Mi végigéltük a pandémia minden szakaszát. Az első bezárásokat követő kezdeti döbbenettől és elbizonytalanodástól a kiszállítás nehézségeiig, majd azt az időszakot is le kellett tudnunk, amikor már újranyithattunk, de az emberek még nem voltak nyitottak az étterembe járásra. Most mindannyiunk nevében mondhatom, hogy elégedettek vagyuk, 120-130 főt vacsoráztatunk meg a Textúrában egy este alatt.

Az élményvouchereket imádja a közönség, ami számunkra is hatalmas visszaigazolás.

Van olyan opció is, hogy az este során én vagyok az utalványt megvásárolók asztaltársasága is, én vezetem végig az étkezésüket. Ezzel még nyitottabbá tettük az élményt, és nagy segítséget jelentett az étterem fennmaradásában is a járvány időszaka alatt.

A jelenleg desszertműhelyként működő Borkonyha két hét múlva leköszön ebben a minőségében, és stílusosan egy desszertvacsorával működik, majd újra visszatér Budapest 2014 óta Michelin-csillagos étterme.

Kóstolófalatok az idei Dining Guide Év Étterme Gálán, Sárközi Ákos kezéből

Desszertvacsora

2021. augusztus 14. szombat 19 óra

"Kihívásokkal tarkított másfél éven vagyunk túl, a Borkonyha Desszertműhely pedig hamarosan bezárja kapuit. Ennek az időszaknak a lezárásaként egy rendhagyó eseményre szeretnénk invitálni Önöket, amikor is még egyszer, utoljára a cukrászaink által megalkotott ételeké lesz a főszerep.
Kizárólag desszertekből álló záróvacsoránk során arra teszünk kísérletet, hogy újradefiniáljuk a desszert fogalmi kereteit: célunk, hogy olyan alapanyagokat és technológiákat is beemeljünk a menüsorba, amelyek kevésbé magától értetődőek egy desszert kontextusában. Minden fogásunk finomított cukor hozzáadása nélkül, az alapanyagok édességének kihangsúlyozásával, illetve természetes édesítőszerek hozzáadásával készül. Az öt izgalmas fogás mindegyikéhez italpár tartozik, melyet sommelier-nk segítségével állítunk össze" – ajánlja a Borkonyha.

Desszertsor:
Cékla, málna, olíva
Churros, bazsalikom
Őszibarack, crème fraîche, kapor
Görögdinnye BBQ
Csokoládé, szója, banán
+meglepetés fogások

Hirdetés

Italsor:
Kreinbacher Rosé Brut Magnum
Lychee & Cointreau (koktél)
Királyudvar Sec 2006
Paradicsomos vizes Bloody Mary (koktél)
Bott Frigyes Kadarka 2020

Menü ára: 29.900ft.- + 12 % szervízdíj, a desszertsor és italsor mellett az ár tartalmaz 1 kávét és 1 vizet/ fő.
( A foglaláshoz 50% előleget kérünk)
Asztalfoglalás: borkonyha@borkonyha.hu

Borkonyha újranyitása: 2021. augusztus 24.

Tervezett nyitvatartás: K-Sz-Cs-P 18:00-00:00, Szo 12:00-00:00

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram