Hirdetés
Hirdetés

Újjáéledő csúcsgasztronómia: közös éttermet nyit Alain Ducasse és Albert Adrià

SZERZŐ: DiningGuide
2021. augusztus 10.
100 napos tojás helyett 100 napos étterem.
Hirdetés

Az elBarri-csoport, azon belül is az Albert Adrià felügyelete alatt üzemeltetett Enigma és a Hoja Santa éttermek Barcelonában mindeddig a nyüzsgő mediterrán város fontos gasztroúticéljait jelentették. A pandémia elsodorta a fantasztikus éttermeket, és míg az Adrià-család az újranyitásukat tervezi, egy olyan vállalkozást jelentettek be, mely kapcsán újra hallhatjuk az Adrià nevet.

Izgalmas kaland van készülőben Párizsban. Egy olyan egyedülálló gasztronómiai projekten kezdtek el dolgozni, amely az eddigi határokat készül átlépni – írja a nemzetközi sajtó.

A történet főszereplői a 64 esztendős francia séfnagyság, a Michelin-csillag halmozó Alain Ducasse; az ő egyik jobbkeze, Romain Meder, valamint a legendás katalán Adrià-fivérek egyike, az eredetileg cukrász végzettségű, sokszoros étteremtulajdonos Albert Adrià, akivel a Dining Guide néhány évvel ezelőtt exkluzív interjút is készített Londonban.

Albert Adrià és desszertalkotása

"Pontosan 31 évvel ezelőtt utazott Albert Adrià Monacóba, hogy megkóstolja az ételeinket a Le Louis XV, avagy a XV. Lajos étteremben, amely éppen akkor érdemelte ki a három Michelin-csillagot. Ennyi idő után örömmel térek vissza Romain Mederrel, hogy egy egyedülálló gasztronómiai kalandra csábíthassam önöket. A következő hetekben bővebben is mesélek róla" – osztotta meg Alain Ducasse.

Egyelőre nem sokat tudni a nyitásra váró étterem helyszínéről, sem annak pontos koncepciójáról. Alain Ducasse és Albert Adrià azonban két olyan világklasszis szakember, akik neve hallatán felkapja fejét a szakma. Augusztus végétől lehet foglalni a Ducasse-Adrià fémjelezte párizsi étterembe.

 

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram