Hirdetés
Hirdetés

Újabb Michelin-csillag Budapesten!

SZERZŐ: DiningGuide
2014. március 12.
A Michelin-kalauz Main Cities of Europe kiadásában egy újabb magyar éttermet díjaztak csillaggal. A szerkesztők a Borkonyhát fantasztikusnak tartják, és kiemelték a különösen kedvező ár/érték arányt. A Déryné Bib Gourmand minősítést kapott, míg a Bock bisztró, a Vár: A Speiz és az Arcade bisztró Bib Gourmand minősítését törölte a kalauz.
Hirdetés

A Borkonyhát csillaggal díjazta a nemzetközi kalauz európai nagyvárosokkal foglalkozó könyve, a Déryné Bib Gourmand minősítést kapott.

A Michelin-kalauz Main Cities of Europe kiadásában egy újabb magyar éttermet díjaztak csillaggal. A szerkesztők a Borkonyhát fantasztikusnak tartják, és kiemelték a különösen kedvező ár/érték arányt. A Déryné Bib Gourmand minősítést kapott, míg a Bock bisztró, a Vár: A Speiz és az Arcade bisztró Bib Gourmand minősítését törölte a kalauz.
A Michelin-kalauz Main Cities of Europe kiadásában egy újabb magyar éttermet díjaztak csillaggal. A szerkesztők a Borkonyhát fantasztikusnak tartják, és kiemelték a különösen kedvező ár/érték arányt. A Déryné Bib Gourmand minősítést kapott, míg a Bock bisztró, a Vár: A Speiz és az Arcade bisztró Bib Gourmand minősítését törölte a kalauz.
A Borkonyha az első olyan díjazott Budapesten, amit nem a csúcsgasztronómia, hanem a bisztrós, lezserebb vonal jellemez, viszont népszerűsége a hazai közönség és a turisták körében is egekbe tört a megnyitás óta. A nagymúltú Michelin-kalauz egyre inkább támaszkodik a vendégek visszajelzéseire, így a Borkonyha Tripadvisoron elért sikerei mellett sem mehettek el szó nélkül.
A kiadvány legnagyobb nyertese Bécs, ahol négy étterem is kapott csillagot, köztük a vegetáriánus Tian is. A skandináv gasztronómia népszerűségének trendjét követve a Michelin idén külön északi, Nordic Countries kalauzzal is jelentkezik.
A belvárosi Borkonyha egyedi válogatású borkínálattal kíséri szellemesen innovatív, változatos bisztrókonyháját. Családias légkört sugárzó belső tere minden elemében a formalitásoktól mentes étkezést szolgálja. A magyar bisztró vonal eddigi eredményeit hasznosítva, de mindig saját kreációikkal alakították ki városszerte népszerű stílusukat. Fogásaik többségében napi beszerzésű, friss alapanyagokból készülnek. Megalkuvás nélküli ízgazdagság és felhőtlen szabadság jellemzi a tányérokat. A magyar bisztró Bock utáni újabb diadala ez a formáció. Sárközy Ákos séf fontolva újító stílusa még sok örömet szerezhet a magyar konyha szerelmeseinek.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram