A World Bread Awards díjban a pékszakma sokféle vonatkozása összegződik. A színes versenyben indulnak profi és hobbipékek, külön kategóriákban értékeli a zsűri a vadkovászos indulókat, a teljes kiőrlésű kenyereket, a ciabattákat és a bagetteket, a gluténmentes termékeket és a gyümölcsöt tartalmazóakat is. Összesen 18 csoport hirdeti, hogy a kenyér milyen sokféle lehet.
Tóth Ildikó az Igazi kenyér kategória díjnyertese lett idén Angliában, mint mikro pék. A Londoni Bread Ahead Bakery & School kurzusán ismerkedett meg a kovászos technikákkal és a minőségi lisztekkel, és a KovászLabor közösség által támogatva haladt karrierváltó útján. Kikerülhetetlenül kereszteződött ez az út Vanessa Kimbellével, a The Sourdough School alapítójával is.
Elkapni nem tudtuk a megállíthatatlan Ildikót, mert ma éppen egy fantasztikus, gyógyító kovászos pékségbe sietett önkénteskedni segítőként, ahol - furcsán hangzik, de igaz -, mentális rehabilitáció zajlik, kovászos segítséggel.
A haggerstoni Better Health Bakery (Jobb Egészséget Pékség) pont az, amit a neve jelent. Mentális betegség által érintett embereknek nyújt három hónapos tréninget. Pékség, ami szociális feladatot is ellát, miközben a helyben készített élelmiszerek fontosságára felhívja a figyelmet. Kenyereik hagyományos módszerekkel, adalékanyagmentesen készülnek, de sütemények, pizza és szendvicsek is találhatóak kelet-londoni üzletükben.
Ildikónak gratulálunk, és kívánjuk, hogy kitűzött céljait mielőbb megvalósítsa!
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.