Hirdetés
Hirdetés

Újabb étterembezárás: búcsúzik a Balaton-felvidék pazar panorámájú bisztrója

2022. január 28.
Sokan mind a mai napig Márgaként emlegették. A környék egyik legkedveltebb étterme, a Szent Donát Borkúria bisztrója búcsúzik vendégeitől.
Hirdetés

A balatonszőlősi Papok Borozójának év eleji leköszönése után újabb bezárásról kell hírt adnunk. Szőlőstől néhány kilométerre, Csopakon, a hegyoldalban működött a Szent Donát Borkúria bisztrója, amely ebben a formában nem üzemel tovább. A helyiségnek új szerepet szánnak, ahogyan blogbejegyzésükben fogalmaztak: „új fejezetet nyitnak" birtokukon.

Fotó: Szent Donát Borkúria

Kovács Tamás tulajdonos beszámolt a Szent Donát pincészet bővüléséről. Beruházásaik nyomán egy új, korszerű feldolgozóval gyarapodott a birtok, és további fejlesztéseken is dolgoznak. A fókuszban tehát a bor áll, Kovács Tamás bejegyzésében pedig így fogalmaz az étterem kapcsán:

„Mindeközben a bisztrónk teraszán, a vendéglátás forgatagában sajnos gyakran elvesztek ezek a számunkra fontos üzenetek. A boraink iránt érdeklődők nem kaphatták meg a megfelelő visszacsatolásokat. Éppen ezért elérkezettnek láttuk az időt a megújulásra.

Hisszük, hogy a borokat a történetükkel együtt érdemes kóstolni és szeretnénk, hogy a jövőben egy olyan butikbirtokként működjünk, ahol a vendégeink egy átfogóbb borászati élményt kaphatnak. Ezért úgy döntöttünk, hogy a bisztrónk korábbi vendégterét kóstoló térré alakítjuk és boros programokkal töltjük meg. A korábbi éttermes korszakunkat pedig a tavalyi nyár végével lezártuk. Az új időszámításunk hamarosan kezdődik. Tartsanak velünk!"

Fotó: Szent Donát Borkúria

Februártól előzetes bejelentkezéssel ismét látogatható a Szent Donát Borkúria, ahol másfél-két órás kóstolóprogramokkal várnak. A borok bemutatása mellett az ökológiai szőlőművelésr, az úgynevezett kíméletes borkészítés és a Csopak környéki termőhelyek geológiai sajátosságaiba is bepillantást nyerhetnek a látogatók.

Így ajánlottuk az éttermet a 2021-es Audi-Dining Guide Étteremkalauzban:

Szent Donát Borkúria (75 pont)

A Szent Donát bisztró egész éves nyitvatartással várja az Észak-Balatonon élő vagy nyaraló vendégeket, a környék egyértelműen legkedveltebb éttermeként. A konyha teljesítményét nagyban erősíti a pazar panoráma és az 1994 óta épülő-szépülő Szent Donát Birtok. Az étterem hangsúlyosan a helyi borokra, részben organikus borokra építi az ételkínálatát is. A „birtokkonyhán" Varga Roland executive séf szellemisége és Endrédi Zoltán séf keze nyoma érhető tetten. A kortárs bisztróban a régió és az adott szezon alapanyagai érvényesülnek. A borkertként és rendezvényhelyszínként is működő Szent Donát Borkúriában télen panorámás üvegablakokon át gyönyörködhetünk a Balaton-felvidéki tájban.

Tovább a Szent Donát Birtok honlapjára.

Kapcsolódó hírünk:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram