Hirdetés
Hirdetés

Újabb csúcsséf nyit hamburgerezőt: Yannick Alléno nyári meglepetése

SZERZŐ: DiningGuide
2021. május 21.
A legendás apa és a szakmát tovább vivő fia Párizsban.
Hirdetés

A féltucat Michelin-csillaggal büszkélkedhető Yannick Allénóról sok minden eszünkbe juthat, csak épp a hamburger nem. A mindig stílusos, elegáns séf vasalt hófehér egyenruhában van a szemeink előtt, és az arcmaszkján is három Michelin-csillag piroslott. Pár szál spárga is maga a művészet egy-egy tányérján, és néhány levélnyi petrezselymet is olyan tökéletes arányérzékkel helyez egy frissensültre, mintha az nem is egy köznapi hozzávaló volna. Új vállalkozásában egy új terepen mutathatja meg mindazt a kifinomultságot, ami őt a legnagyobb fine dining szakácsok sárba emelte.

Yannick Alléno most 24 esztendős fiával Antoine-nal jelentkezett be hamburgerezővel a francia fővárosban. A cikk végén közölt Instagram-posztban szerepel egy nyereményjáték-felhívás, amellyel az egész nyáron át tartó pop-up éttermet, a Burger Père & Fils by Alléno-t népszerűsítik. Azon szerencsés ínyencek pedig, akiket Párizs 7. kerületébe vetne a jószerencséje az elkövetkezendő hónapokban, ki ne hagyják az Alléno-féle burgereket, amelyek garantálhatóan kimaxolják az ízeket, hiszen alkotóik a fine dining legmagasabb iskolájának képviselői.

Hirdetés

Ahogyan az a csúcsteljesítményű streetfoodosoktól elvárható, széles szortiment helyett mindösszesen kétféle hamburgert készítenek, az Arsène-t és ​Lupint. Arsène ​Lupin regényhős a franciák Sherlock Holmes-a (csak karakterében még összetettebb, izgalmas figura). Az ő értelmezésükben Arsène egy marhaburger normandiai marha húsából – a pogácsát égetett konyakon forgatják meg a rostlapon–, Lupin pedig egy vegán hamburger, amelynek "húspogácsája" növényi alapú "véres hurka" almaszósszal, céklával, feketerizzsel.

https://www.instagram.com/p/CO51iEdhXac/

Addig is néhány korábbi gondolat a világhírű séftől. Érdekes visszaolvasni a 2017-ben a Dining Guide számára adott interjújában adott válaszait. Négy és fél évvel ezelőtt így válaszolt arra a kérdésre, hogy mit jelent számára a fine dining? „Francia vagyok, és tudom, hogy a francia kultúra és konyhaművészet most is nagyon nagy hatással van az emberekre.

Kép forrása: www.yannick-alleno.com
A fine dining nagyon sok mindent takar: az ételt, a bort, a sommelier-t, a szalvétát, a hangulatot… imádom! Olyan élményt ad, amiért érdemes megdolgozni, és amire érdemes visszaemlékezni. Egy pillanatot, amit az étteremnek és a vendégnek is tiszteletben kell tartania. A világ változik, ma már sortban és baseball sapkában is lehet étterembe menni… de az más műfaj. De a fine cuisine az fine cuisine."
Kép forrása: www.yannick-alleno.com

Arra az ominózus kérdésre pedig, hogy mit gondol a fiatal generációról a munkaerőpiacon, így válaszolt: „Úgy gondolom, változtatnunk kell a módszereinken, mert a mostani fiatalok már más rendszerben szeretnék továbbképezni magukat. Utazni akarnak, és több időt tölteni azzal, hogy megosszák egymással a tapasztalataikat. A jelenkor fiatal séfjei sokkal szorosabb kapcsolatot tudnak tartani egymással. Ezekhez az újdonságokhoz az éttermeknek is alkalmazkodniuk kell. Ma sokkal gyorsabb a világ, és a fiatalok sokkal érettebbek, mint az én időmben voltak."

https://www.instagram.com/p/CO4tOWiMMg9/?utm_source=ig_embed

Forrásaink: 1, 2, 3

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram