Hirdetés
Hirdetés

Új városban nyit pékséget és olasz-magyar delikáteszt Szabadfi Szabolcs

SZERZŐ: DiningGuide
2021. október 22.
Új Panificio il Basilico a láthatáron.
Hirdetés

Szabi, a pék nem ül a babérjain. Nyáron adtunk hírt róla, hogy hamarosan Debrecenben nyit méretes pékséget és pizzériát. A debreceni munkálatok még javában zajlanak, és egyelőre nincs kitűzve a nyitási időpont, máris új helyszínen bukkan fel Szabadfi Szabolcs márkája, a Panificio il Basilico (ejtsd: pánificsó il bazilikó).

Jelenleg Budapesten a Városmajorban viszi az eredeti pékségét, a Pozsonyi úton működteti a Bomboloni virágfánkost, és a Budai Vár alatt, a Fő utcán viszi pékségét, szendvicsezőjét és delikátesz boltját; egy Bomboloni franchise pékség pedig Miskolcon működik. Néhány éve már Szentendrén található Szabolcs bázisa, itt hétvégente reggeleken, délelőttönként szabályos kis helyi központtá, találkozóhellyé vált a Panificio il Basilico.

A szentendrei pékség és pizzéria / Fotó: Szabi A Pék

Most pedig újabb városban nyílik Panificio il Basilico. Az új helyszín Veresegyház, ahová pékárukkal, pizzákkal és olasz-magyar deli finomságokkal érkezik Szabolcs. A cél egy hangulatos mediterrán udvar kialakítása néhány lépésre a Fő úttól, a Szentlélek templomtól és a Fabriczius József Általános Iskolától.

A kovászos kenyerek mellett a ciabatták, perecek, kakaós (és más töltelékű) csigák, sós és édes, töltött leveles tészták, croissant-ok és cruffinok, piték, valamint a sós és édes kalácsok – és a többiek – is megbízhatóan rendelkezésre állnak reggelenként. A friss áruk mellett finomságok sora is vár, és az enni-innivalók mellett akár kenyérszakajtót is vehetünk, ha mi is kísérleteznénk otthon a kenyérsütéssel.

Szálljon a liszt, fortyogjon a kovász, hajrá Veresegyház.

Kakaós csigák libasorban / Fotó: Szabi A Pék

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram