Hirdetés
Hirdetés

Új ösvényekre lép Farkas Richárd - A Pajta séfje 5 és fél év után elköszön Őriszentpétertől

SZERZŐ: Szász Eszter
2023. február 10.
Bevallottan érzelmi és egy ideje már érlelődő döntést hozott Farkas Richárd, az őrségi Pajta Étterem séfje, aki személyesen február 19-ig, tányérjaival és az általa kidolgozott farm to table koncepciójával március második feléig marad a vendégek között – de aztán végleg elköszön.
Hirdetés

Elmondása és a közösségi médiában is közzétett búcsúposztja szerint a 2022-es Dining Guide gálán a Fenntarthatósági Díjat is nyert Pajtában eltöltött 5 és fél évre nagyon szép időszakként emlékezik, és az elválás is baráti. 

Farkas Richárd / Fotó: Pinewood Lifestyle

Az ember életében vannak periódusok, amikor úton van és csinálja, és van egy időszak amikor szeretne egy kicsit nyugodtabb életet élni, főleg a magánéletében. Ez persze a munka oldaláról nem jelenti azt, hogy abbahagyom és ne lennének komoly szakmai terveim vagy elvárásaim magammal kapcsolatban.

A séf elmondása szerint egyszerűen eljött az ideje a váltásnak, személyes és a szakmai tovább fejlődés okán. Ott töltött ideje alatt Győr és Őriszentpéter között ingázott. Korábban Barcelonában élt, azelőtt pedig Győr és Budapest között kellett utaznia. 

Pajta / Fotó: Pinewood Lifestyle

Az itt töltött időt sokkal többnek tekinti, mint munkának. 

„2017-ben kezdő séfként vettem át a konyhát, akkor kezdődött a közös történetünk. Talán az első és nagyon fontos mérföldkőnek az tekinthető, amikor a Dining Guide beválasztott minket a Top10 vidéki étterem közé, és megkaptam az Ifjú Séftehetség díjat. Sok minden történt velem, ami keveseknek adatik meg, amiért hálás vagyok” – mondta a séf.

Farkas Richárd hivatalosan még nem jelentette be, de már tervezi a következő projektjét. 

Az őriszentpéteri étterem sem marad séf nélkül. Farkas Richárd ugyan még nem árult el nevet, de biztos benne, hogy jó kezekben lesz a Pajta. Ahogy megtudjuk, ki lesz az új séf, természetesen beszámolunk róla. 

Farkas Richárd / Fotó: Pinewood Lifestyle

Farkas Richárd ezt írja a búcsúposztjában: 

„Mennyire csodás és mozgalmas időszak volt ez! Egy olyan időszak, amikor szakácsból séffé válhattam, olyan kalandokat élhettem át, amiket a legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna. Lehetne számszerűsíteni, díjakat, statisztikákat, szerepléseket vagy bármi egyéb dolgot felsorolni, de így, ennek a csodás utazásnak a vége felé ugyanúgy távozom, mint ahogy megérkeztem: üres kézzel, a késtáskámmal, örömteli szívvel…Szerencsésnek érzem magam, mert az itt töltött időszakban nem dolgoztam és nem munkám volt, hanem egy álmot éltem. Örökké hálás leszek Ferinek és Flórának a bizalomért és a lehetőségért; a srácoknak a konyhán, minden kollégámnak és sztázsolónak a kitartó munkájukért; a termelőknek a csodás alapanyagokért és a barátságukért; a családomnak és páromnak a támogatásért, hogy vigyáztak rám a nehéz és könnyű napokon egyaránt; és persze a rengeteg vendégnek, Nektek!”

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram