Hirdetés
Hirdetés

Új fejezetet nyit a Michelin-kalauz

SZERZŐ: DiningGuide
2020. október 2.
Hangzatos beharangozókból már több is érkezett idén a Michelintől, de a dobpergés után valahogy mindig kis hiányérzet marad. Ígérték a digitalis platformjaik teljes korszerűsítését és az éttermek komoly támogatását a munkájukkal.
Hirdetés

Idei újításuk a Michelin Guide-barométer bevezetése, amely a karanténhónapok utáni Michelin-csillagos újranyitásokat követi le. Az ő statisztikájuk szerint a világ csillagos éttermeinek 85%-a már nyitva tart. Tavasszal elindították a #MICHELINGUIDEATHOME hashtaggel receptsorozatukat Instagramon, ennek égisze alatt valódi ételköltemények készítését osztják meg a nagyérdeművel – persze elsősorban a szakmai közönség örömére.

https://www.instagram.com/p/CFaSB1lKVXQ/

Gwendal Poullennec, az neves étteremkalauz nemzetközi igazgatója ismét megerősítette, hogy javában zajlanak a tesztelések Európa-szerte. A Nagy-Britannia és Írország éttermeit ajánló kötet azonban – könnyen érthető okokból – októberről januárra halasztották, és gálát is szerveznek a kiadás köré. A valóban új hír viszont az, hogy

2021-ben első alkalommal kizárólag digitális formában jelenik meg a kalauz.

Az igazgató rendszerint emelkedett szavakkal illeti a vendéglátást és annak képviselőit, ami ezúttal sem maradt el. A szektor helytállását, minőségét és lehetőségeit emelte ki az Egyesült Királyságban és Írországban.

Poullenec ismét biztosította az éttermeket arról, hogy az értékelésekkor figyelembe fogják venni a Covid (első hullámát?) követő helyreállás folyamatát, és újból megerősítette, hogy a modernizált online platformjaikon még vonzóbb szolgáltatást fognak nyújtani, a weboldalukon és applikációjukon egyaránt.

Bár több a híradás a Michelin Guide háza tájáról, mint amennyit egyelőre élvezhet az újításaikból a nagyközönség, a szektor vendéglátós szereplőihez hasonlóan a kalauz sincsen könnyű helyzetben. Óriási adatbázissal dolgoznak – a kalauzban szereplő étteremajánló leírások nem is frissülnek minden évben –, mára viszont gyakorlatilag semmi sem a régi, és nem csak az objektív minősítéseket nehezíti meg a felbolydult helyzet, hanem a nyitvatartások adataitól a séfek személyéig nem egyszerű most hosszabb távon megbízható információkat szolgáltatni.

Az ideiglenesen bezárt éttermek pedig külön problémakört jelentenek, hiszen vendéglátóhelyek tömegéről nem lehet tudni, hogy időleges vagy végleges-e a bezárásuk, netán név- és koncepcióváltáson mennek éppen át, hiszen nem mindenki kommunikálja ezt az átmeneti időszakban.

Ezek ismeretében érthető, hogy most először miért hanyagolják a nyomtatott kiadvány megjelentetését.
Gwendal Poullennec nemzetközi igazgató / Fotó: guide.michelin.com

„Az éttermek olyan kihívásoknak tettek most eleget, amelyeket korábban el sem tudtunk volna képzelni – ezért szeretnék megtapsolni a séfeket és a tulajdonosokat az idén tanúsított szenvedélyük, találékonyságuk és vállalkozókedvük miatt" – fogalmazott Gwendal Poullennec.

„Ellenőreink néhány hete kezdték meg munkájukat [Nagy-Britannában és Írországban], napi kétszer étkeznek éttermekben és pubokban" – és ismét elmondta, hogy milyen nagy öröm a munka az ezelőtt sokak által rettegett vagy éppen élesen kritizált inspektoroknak is. Kiemelte, hogy a digitális felületeiken is megosztják a közönséggel a látogatások élményeit, ezáltal is milliók számára propagálva az újranyitott angol és ír éttermek hírét.

A brit-ír Michelin Guide-gálára 2021. január 25-én a The Dorchester Hotelben kerül sor.
Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram