Hirdetés
Hirdetés

Új erők konyhafronton: megnyílt a NEFF Gourmet Center

SZERZŐ: DiningGuide
2017. augusztus 3.
Akár egy hitvallással is felérhet: az ízek legyenek klasszikusak, a konyhai berendezések viszont a legmodernebbek. Hiszen ki tiltakozna az ellen, hogy a konyhai gépek minden eddiginél jobban kézre álljanak, és okos megoldásokkal segítsék a főzés különböző fázisait? Gianni főzőbemutatóján jártunk.
Hirdetés

“A konyha szíve nem a sütő, hanem az ember”

Az idézet Carl Andreas Nefftől származik, a háztartási gépeket gyártó, high-end NEFF márka német alapítójától. A müncheni bázisú cég idén ünnepli fennállásának 140. (!) évfordulóját, néhány héttel ezelőtt pedig Magyarországon is megnyitotta az első szalonját Óbudán, a Bosch-sal együttműködésben.

"A NEFF már 1877 óta ünnepli a főzés szenvedélyét", tudhatjuk meg a jó ízléssel megálmodott látványkonyhában, Gianni pedig – ha nem is 1877 óta – de minden nap ugyanezt ünnepli. A "főzés örömének nagyköveteként" az ő keze alatt elevenedtek meg a NEFF háztartási gépei a szalon megnyitásakor.

Közelebb az ételekhez: eltűnő sütőajtó, okos elszívó, hőfüggöny

Gianni, ha még oly egyszerű ételeket is készít, mint a cukkinichips, öröm nézni olaszos gesztusokkal kísért, lendületes mozdulatait. Egy méretes edénnyel megmutatta, hogyan lehet az elektromos főzőlap két főzőzónájának összevonásával egy nagy, összefüggő részen az átlagosnál nagyobb felületen főzni. A főzőlapba épített elszívó pedig úgy szívta el a gőzt és a nehéz, olajos szagokat, hogy a frissen készülő étel illatai mindeközben bejárták a helyiséget.

Szintén a jövőt idézi az a szuperlátványos megoldás, amellyel a sütő ajtaját egy elegáns mozdulattal be lehet csúsztatni a berendezésbe, így közvetlenül odaléphetünk a sütőben sülő ételhez – amikor ellenőrizni akarjuk, vagy változtatni rajta. Egy további frappáns megoldással egy hőfüggönyt hoztak létre a tervezők a sütő előtt, tehát amikor sütés közben kinyitjuk az sütő ajtaját, a forró levegő nem ömlik ki a konyhába. Ez egyrészről energiatakarékos és biztonságos megoldás, másrészről nagyon praktikus, hogy nem forrósodik fel a helyiség, ahol főzünk. És ez csak néhány a tucatnyi megoldás közül, amellyel a NEFF a háztartásokba viszi a professzionális konyhák kényelmét és színvonalát.

"Eljött a pillanat, hogy újra egy kicsit jobban a nyilvánosság elé álljak"

"Az utolsó négy évben nem igazán jelentem meg nagyobb médiumokban, nem akartam unalmas lenni" – mesél Gianni arról, miért mutatkozott kevesebbszer az utóbbi években. Ennek az újbóli színrelépésnek lesz az egyik helyszíne a NEFF bemutatóterme is, ahol még az idén fog főzőbemutatókat tartani Gianni.
De nem csak itt, hanem a Casa Pomo D'oróban is ezekkel a Magyarországon frissen debütált eszközökkel folyik a továbbiakban a sütés-főzés. A Pomo D'oro séfje, Alessandro Manna ősztől ismét tart főzőesteket az étterem melletti, szuperhangulatos Casában, ahol egy nagy étkezőasztal köré szerveződik az élet. És tényleg, mintha egy kicsit Olaszországban volnánk.
"Ha valami top, az top. A NEFF az otthon használatos eszközökből hozza ki a professzionálisat. Ezek a gépek olyan problémákat küszöbölnek ki, amiket még egy jól felszerelt otthoni konyha sem tud. Sok-sok olyan apró figyelmességgel vannak ellátva ezek a berendezések, amelyek a profi konyhák sajátjai.

Hirdetés

Buongiorno!!Engem is elvarázsolt a NEFF varázslatos világa, a kreativitás, innováció!!Engedjétek meg, hogy itt mutassam be az együttműködésünk első látható gyümölcsét.

Közzétette: Gianni Annoni – 2017. július 19., szerda

Akinek kedve van élőben próbálni-tapasztalni a fentebb elhangzottakat, a NEFF Gourmet Centerben privát időpontkéréssel ezt megteheti. Személyes körbevezetésre, kipróbálásra van lehetőség – a NEFF csapata nem hagyja megválaszolatlanul a feltett kérdéseket.
Bosch Home és NEFF Gourmet Center bemutatóterem
Cím: 1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 26-28. (Óbuda Gate Irodaház, bejárat a Dara utca felől)
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 09:00-17:00

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram