Hirdetés
Hirdetés

Új díjkategória és toplista az idei Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán! Egy hét múlva kiderül, melyek Magyarország legjobb éttermei

SZERZŐ: DiningGuide
2022. május 9.
Több jelentős újítással és egy különleges gálavacsorával jelentkezik az Audi-Dining Guide Év Étterme Gála: egy hét múlva kiderül, melyek Magyarország legjobb éttermei.
Hirdetés

A nyitóképen a tavalyi, 2021-es esemény egyik pillanatképe szerepel

A Dining Guide 2005 óta minden évben megrendezi az Év Étterme Gálát, ahol bemutatják az adott évre vonatkozó éttermi minősítését tartalmazó kiadványt az Audi - Dining Guide TOP100 Étteremkalauzt. Az elmúlt tizennyolc évben a magyar vendéglátóhelyek modernizációjával együtt az éttermi tesztelési metódusok és a Dining Guide szempontrendszerei is folyamatosan változtak, igazodtak a minőségi vendéglátással szemben támasztott igényekhez.

Újdonság 2022-ben, hogy az Audi - Dining Guide TOP100 Étteremkalauz a saját értékelési rendszerének megfelelően nem csak az éttermek, cukrászdák, alternatív vendéglátóhelyek tekintetében ad majd eligazítást, hanem a legjobb hazai bárok TOP10-es listájával is jelentkezik. A másik újítás idén, hogy a több évben is a legjobb minősítést elnyerő, kimagasló és kiegyensúlyozott teljesítményt felmutató vendéglátóhelyek számára egy új kategória is bevezetésre kerül, a DINING GUIDE BEST OF THE BEST osztály.

Hirdetés

Egyre népszerűbb a hazai bárkultúra

A kiadvány az idei évben külön fejezetben, egy TOP10-es listával és az Év Cocktail Bárja díjjal értékeli az elmúlt években tapasztalható hazai bárélet fejlődését. A magyar bárkultúra mára már nem csak a külföldi vendégek igényeinek kielégítését hivatott beteljesíteni, hanem a hazai értő és a műfajjal most ismerkedő közönség egyre erősödő táborát is jól szolgálja.

Képünk illusztráció

„A világ és a hazai gasztronómia állapotát az elmúlt időszak történései, az időszakos étterembezárások különösen rossz helyzetbe hozták. A magyar vendéglátást már évek óta jellemzi, hogy sok az új nyitás, és ezzel együtt sajnos a sok étterembezárás is. A világjárvány negatív kihatásai és az ukrajnai háború nagy problémát okoznak a hazai egységek számára. A legnagyobb feladatot az jelenti számukra, hogy megfelelő minőségű és számú munkaerőt találjanak. Jó hír, hogy ebben a nehéz helyzetben is növekedett a hazai topéttermek száma, és a budapesti bárkultúra is virágzik. Azt látjuk, hogy a legkönnyebben, leggyorsabban a magas minőséget közvetítő éttermek, valamint a közkedvelt, szerethető vendéglátóhelyek és bárok szerezték vissza a pozícióikat. A tavalyi év második felében nagyon sokak forgalma elérte, vagy meghaladta a 2019-es év rekordszámait” – mondja Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója.

Új kategória az eseményen

Az Audi - Dining Guide TOP100 Étteremkalauz idei évben bevezetett nagy újdonsága, hogy a nemzetközi gyakorlatokhoz hasonlóan egy új kategória létrehozásával a DINING GUIDE BEST OF THE BEST minősítéssel, a legjobbak legjobbjai besorolással ismeri el azoknak az egységeknek a példaértékű munkáját, amelyek az azt megelőző évek Étteremkalauzaiban minimum 3 évben is a kategóriájuk legjobb helyezését érték el. Az új kategória, a DINING GUIDE BEST OF THE BEST besorolás az éttermek tekintetében az elmúlt 3 év, az ÉV ÉTTERME díját elnyerő Stand Restaurant-ra, a cukrászdák tekintetében pedig az elmúlt 4 év, az ÉV CUKRÁSZDÁJA díj birtokosára a Mihályi Patisserie-re vonatkozik. A DINING GUIDE BEST OF THE BEST helyezését az adott vendéglátóhely addig birtokolja, amíg az egység szakmai munkájának vezetése és az egység helyszíne változatlan marad, illetve természetesen fontos szempont, hogy a teszteléseken mutatott teljesítménye a Dining Guide pontozási rendszerében 90 pont feletti számot mutat. A Best Of The Best díjjal elismert vendéglátóhely a kategóriája TOP10-es mezőnyéből kiemelve külön besorolás alá esik. Az új kategória létrehozása egyben azt is eredményezi, hogy mindenképpen új egység kapja az AUDI-DINING GUIDE ÉV ÉTTERME DÍJAT.

Különleges gálavacsora

Az Év Étterme Gálákon a rendezvény hagyományai szerint az adott év TOP10 listájára kerülő éttermek és a Díjazottak által összeállított ételeket kóstolhatják a résztvevők. Az idei évben két olyan sikerrel is büszkélkedhet hazánk, amelyet a Dining Guide mindenképpen szeretett volna megmutatni a gálán. A Bocuse d’Or európai döntőjét hazánkban rendezték tavasszal, a magyar csapat az előkelő második helyezést szerezte meg. Táljaikat a versenyszabályzatnak megfelelően csak a zsűri kóstolhatta. A 2022-es Audi-Dining Guide Év Étterme Gálán a hazai Bocuse d’Or Európa-bajnoki ezüstérmes csapata először készíti el a magyar csapat hústálját, pontosabban annak egy kicsit egyszerűbb változatát, összesen 500 adagban.

Örömteli híre volt a magyar gasztronómiának az is, hogy az idei Oscar gálát követő fogadáson egy magyar séf is prezentált négy magyar fogást. Az Oscar gálákat követő vacsorák gasztronómiai kínálatát évtizedek óta Wolfgang Puck határozza meg, adta magát, hogy budapesti éttermének séfjét is bevonja Los Angelesben a munkálatokba. Maga Wolfgang Puck és a Spago Budapest séfje, Szántó István is ott lesznek az Audi-Dining Guide Év Étterme Gálán, és mind a négy fogást elkészítik majd a vendégeknek. A vadas, a csirkepaprikás “Hortobágyi” módra, a somlói galuska és az Eszterházy-torta – épp úgy készülnek majd, ahogy Los Angelesben néhány héttel korábban.

Roppanós "hortobágyi palacsinta" a budapesti Spago jelenlegi étlapán / Fotó: Spago by Wolfgang Puck Budapest

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram