Hirdetés
Hirdetés

Új arcát mutatja a Bestia: a bevállalós húsos vonal marad, de elrugaszkodnak a komfortételektől

SZERZŐ: DiningGuide
2021. június 4.
A Bestia a magabiztos újraindulás után elrugaszkodik a komfortételektől: Beast by the Ocean minden héten három napon át.
Hirdetés

Emel a téten Bestia. A vöröshúsos gulyás-steak-kolbász-Bestrami vonal marad, de tengeri gyümölcsei szortimenttel frissítenek a kínálaton. Heti három napon, csütörtök-péntek-szombat speciális séfajánlattal is várnak, szigorúan, amíg a készlet tart.

Gillardeau osztriga marokkói citrommal, Josper grillen pirult homár és burgonyachipsen kínált pisztrángkaviár

színesíti ezentúl az étlapot. A osztriga, homár és kaviár friss tengeri szállítmányokból érkeznek, és egy új ajtót nyit a szaftos kalóriabomba húsételek és a trendi közel-keleti fogások mezőnye mellett.

Fotó: BESTIA

„Szeretnénk megszólitani egy új réteget, és ezzel is emelni a Bestia színvonalán. Azt látjuk, hogy kevés a prémium hely most a piacon, és bízunk benne, hogy a tőlünk megszokott és már el is várt komfortételek mellett van esélyünk labdába rúgni ezen a pályán is, és meglesz a közönsége a kiváló minőségi tengeri alapanyagokra épülő, limitált mennyiségben elérhető séfajánlatnak is" – mondja Krizmanics Norbert séf nem kevésbé lelkesen, mint amit megszokhattunk tőle.

Fotó: BESTIA

Több mint egy hónapja nyitva már a Bestia, a belváros egyik sikersztorijaként. Erről így mesél a séf: „Együttérzek minden kollégával, akik olyan helyen dolgoznak, ahol nem megy könnyen az újranyitás. Rengetegen vannak most ebben a helyzetben, és csak kitartást kívánhatok nekik. Nekem hatalmas motiváció a mindennapokhoz, hogy az újranyitás első napján visszatértek a törzsvendégeink. A Bazilika mellett vagyunk Budapest egyik turistaközpontjában, és mégis magyar vendégekkel telt meg a terasz már a legelső hétvégén, amikor végre kinyithattunk. Bebizonyosodott, hogy igény van arra, amit csinálunk, de ehhez most többet kell tenni, mint valaha."

Törzsvendég Aperol Spritz-cel / Fotó: BESTIA

"Mondjuk ki, mi kell most a vendégeknek: a találkozások öröme, társaság, és hogy végre újra érezzék, hogy élnek. Több mint egy évig nem volt ebben részünk, ki vannak éhezve az emberek. Mi ezeknek a találkozásoknak, az újból önfeledt pillanatoknak szeretnénk tökéletes környezetet nyújtani. Nagyot erősítettünk koktélvonalon, a head of bar poszton Csuti Dominikot igazoltuk le, aki korábban a Black Swan bartendere volt. A borlapunk és a kisüzemi sörválasztékunk már régóta a ház büszkesége, a gazdag és minőségi italkínálat mellett pedig bővítünk konyhafronton is egy speciális séfajánlattal."

 

„Nekünk most annyira egyben van a csapat, mint eddig soha. Van három helyettesem, az egyikük korábban három évig dolgozott a Mákban. Én idén leszek harminc, és ha visszatekintek az eddigiekre, mindig is több volt bennem, mint amit megmutattam, de még nem voltam készen. Tavaly végignéztem, ahogyan az egész világ megborult, és azt éreztem, hogy most kell nagyon erősnek lenni, felnőni a nehézségekhez, az új feladatokhoz, és menni tovább. Ahhoz nagyon magabiztos és erős vezetőnek kell lenni, hogy az emberek ne essenek kétségbe a krízishelyzetekben. Márpedig tavaly óta egy hosszan elhúzódó krízist élt meg nem csak a vendéglátás, hanem az egész világ.

Most nem elég jól főzni, nem elég kreatívnak lenni, a megváltozott világban nekünk is másképpen kell megszólítanunk a vendégeinket.

2020-ban a kovászos sütésben erősítettem magamat én is, ez a forradalom engem is magával vitt, én is nevelem a kovászomat. A Bestiában is alap a jó minőségű kovászos kenyér, ezt adjuk a gulyáshoz, ezt pirítjuk a Bestia-bélszíntatárhoz, a libamáj brulééhez, a grillezett avokádóhoz, a Bestrami szendvicshez. Mindemellett a házi kolbászt is mi töltjük, a csalamádét is mi savanyítjuk.

Gulyás, Bestia / Fotó: BESTIA

Az étlap gerince továbbra is megmarad, ahogyan Krizmanics Norbert fogalmaz, „ebben teljesen magabiztosak vagyunk, ezek az ételek tényleg kiforrtak az évek alatt. A zökkenőmentesség nagyon fontos most, hiszen nem csak a külföldi turisták hiányoznak, de még mindig kevesebb a magyar vendég is, mint a pandémia előtt. Meg kell küzdenünk értük, de azt látjuk, hogy hálásak az erőfeszítéseinkért."

Bestrami, a Bestia pastramija / Fotó: BESTIA

Bestia

Cím: Budapest 1051, Szent István tér 9.
Nyitvatartás: H-V: 11:30-23:00
Az étterem weboldala
Az étterem Facebook-oldala

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram