Hirdetés
Hirdetés

Uborkaszezonról szó sincs! Hírek a Costes, Stand és más topéttermek háza tájáról

SZERZŐ: DiningGuide
2019. augusztus 14.
Valóban izgalmas változásokról, új nyitásokról és séfváltásokról adhatunk hírt.
Hirdetés

Progresszív vidéki konyha Budapest belvárosának legközepén: a volt Urban Tiger étterem helyén nyitja meg a kapuit a SALT Étterem, Tóth Szilárd és Sajben Csaba séfek új, progresszív „paraszti” konyhája. A séfpáros a DINING GUIDE 2018-as ÉV INNOVATÍV konyhája díj nyertesei rögös úton jutottak el a régóta várt, saját elképzelésük alapján megvalósuló gourmet étterem megnyitásáig. A SALT szeptembertől heti 4 napos nyitvatartással, csak vacsoraidőben fogadja vendégeit. A séfek az új étterem mellett továbbra is működtetik a sikeres TOPRUM Budapestet.

Sajben Csaba és Tóth Szilárd séfek

Meg nem erősített információk szerint Budán a hányattatott sorsú FÁMA étterem helyén a Szulló Szabina – Csahók Ibolya – Széll Tamás – Hamvas Zoltán jegyezte STAND-csoport (Stand Étterem - DINING GUIDE ÉV ÉTTERME 2019 94+ ponttal és a STAND25 BISZTRÓ – DINING GUIDE TOP20 89 ponttal) legújabb éttermével és egy új koncepcióval találkozhatunk még az idei évben. Kíváncsian várjuk a városi legenda valósággá válását, az biztos, hogy ha a hír igaz, akkor nem csak a budaiak, hanem egész Budapest egy komoly étteremmel gazdagodhat.

Ugyancsak meg nem erősített információ, hogy a jövő év elején a 2018-as és 2019-as években a DINING GUIDE Az ÉV CUKRÁSZDÁJA-díjat kiérdemelt váci MIHÁLYI PATISSERIE egy új kialakítású, nagy méretű, impozáns helyiségbe költözik, ugyancsak Vác belvárosában. Ha a hír igaz, akkor az ország legjobb cukrászdájának választott Mihályi Patisserie jócskán méltóbb környezetben várhatja majd a hozzá zarándokló vendégeket, Mihályi László vezetésével.

Mihályi László Dobos-desszertje és díjátvétele a Dining Guide-gálán

Nem teljesen új hír, de a COSTES RESTAURANT (DINING GUIDE Étteremkalauz 2019 TOP3, 93 pont) konyháját elhagyó Palágyi Eszter séf helyét a hazánkba visszatérő, nagy múltú Miguel Vieira vette át. A Costes Étteremben anno Magyarországon elsőként csillagot szerzett portugál konyhafőnök a Costes-éttermek vezető séfjeként több projektet is vezet. A Costesben a mindennapi feladatok elvégzését Miguel Vieira irányítása mellett Csáreczki Anikó és Kasza Roland sous-chefek végzik.

Az első magyar Michelin-csillagos étterem tulajdonosa, Gerendai Károly (Costes-csoport) érdekkörébe igazolt az RTL Konyhafőnök műsorából megismert Rácz Jenő. Akivel közösen egy eddig Magyarországon nem ismert open table stílusú éttermet nyitnak a pesti belvárosban, az Apáczai-Csere János és Régiposta utca sarkán az utoljára FIRE étteremként működő egységben.

Friss a hír, hogy új séf érkezett Lőrincz György mellé a LA PERLE NOIRE-ba (DINING GUIDE 2019 TOP100, 82 pont). Sipos András a BEEFBAR konyhafőnöki posztjáról érkezik, és vele talán valamiféle változás is az eddig kizárólag fine dining étteremként aposztrofált konyhába.

Új étteremvezető kezdi meg a munkát a szeptember végén újra nyitó TAMÁ-ban (DINING GUIDE 2019 TOP20, 86 pont). A korábban a Costes-csoporttól elválaszthatatlan Bayer Szabolcsot találhatjuk a Tama vezetői-igazgatói szerepében.

NICOLA PORTINARI (akiről itt olvashatnak bővebben!) az első külföldi 2 Michelin-csillagos séf, aki étterem társtulajdonosként jelent meg a magyar gasztronómiai életben. Az első nemzetközi értelemben is elismert olasz séf, aki nem, mint munkavállaló, hanem mint befektető van jelen a fővárosban, ez a fajta érdeklődés is bizonyítja Budapest gasztronómiai életének fejlődését.

Nicola Portinari

Új séfet köszönthetünk a ROBINSON Étteremben (DINING GUIDE 2019 TOP100, 78 pont). Kugyela Dávid (Costes, Bruno&Bruno, Búsuló Juhász) vette át a Robinson konyhájának vezetését. A séfváltás új koncepciót, stílust és ezzel új étlapot hozott az étterem számára.

Új, de jól ismert konyhafőnök érkezett a rózsadombi VADRÓZSA Étterem konyhájára. Varga Roland séf nevéhez az elmúlt években a városligeti Robinson és a Budapest belvárosi Bestia étterem volt köthető.

Varga Roland

Szintén új séf, Tivadar György (Costes, 67 Étterem, Búsuló Juhász) vezeti már lassan fel éve a Budapesten igen nagy sikerrel működő, Máltáról a Corinthia Hotelbe importált CAVIAR&BULL Étterem (DINING GUIDE 2019 TOP100, 83 pont) konyháját.

Idén szeptember elején a Caviar&Bullban egy olyan különálló, egyedi, high-tech éttermi koncepció alapján nyílik „titkos étterem”, amelyben a vendégek a köréjük 360 fokban vetített animációs filmekben ülve utazhatva vacsoráznak a világ országaiban. Az UNCENSORED Restuarant ízek és élmények lenyűgöző mixének ígérkezik.

Tivadar György

Új sommelier érkezett a budai Felixbe. Horváth Máté, a MÁK Bisztróban megismert sommelier távozott a régi munkahelyéről. A FELIX KITCHEN & BAR étterem környékén nagy a mozgolódás, az elmúlt időszakban sok munka

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram