Hirdetés
Hirdetés

Tudta, hogy két zsűri is értékel a Bocuse d'Oron? Íme, a 2022-es zsűritagok a holnap kezdődő budapesti Európa-döntőn!

SZERZŐ: DiningGuide
2022. március 22.
A kóstolózsűri tagjai között egy, két és három Michelin-csillagos éttermek séfjeit, korábbi sikeres Bocuse d'Or versenyzőket és a képviselt nemzetek szakmai nagyságait találjuk. Két zsűri értékel a verseny során: a közönség által is látható kóstolózsűri, valamint a színfalak mögött dolgozó konyhai zsűri, melynek tagjai a versenyt felügyelik.
Hirdetés

A kóstolózsűri tiszteletbeli elnöke: Ana Roš (Szlovénia)

A nagy reményű szlovén konyha zászlóvivője. Ana Rošt 2017-ben a világ legjobb női séfjének választották, ma a két Michelin-csillagos, valamint zöld Michelin-csillaggal is rendelkező Hiša Franko** séftulajdonosa. A farm to table koncepciót hűen képviselő étterem a szlovéniai Kobaridban, távol a városok zajától, a természetben található. Szlovénia 2024-ben csatlakozik a Bocuse d'Orhoz.

Fotó: www.hisafranko.com

A kóstolózsűri elnöke: Christian André Pettersen (Norvégia)

Christian André Pettersen Norvégiából, a Bocuse d'Or-versenyeken legendásan jól szereplő skandináv országok egyikéből érkezett Budapestre ellátni a zsűrielnöki posztot. A norvég séf kétszeres Bocuse d'Or Európa-bajnok, a 2019-es és 2021-es világbajnokságon pedig csapatával a bronz Bocuse-szobrot vihette haza.
Pettersen konyhájában mindig is a helyi termékek használatát, az innovációt és a környezettudatosságot részesítette előnyben, jelenleg független tanácsadóként tevékenykedik. Személyes és szakmai értékrendje, a jövő gasztronómiájáról alkotott elképzelése pedig teljes összhangban áll a vendéglátóipar jelenlegi folyamataival.

Christian André Pettersen

A kóstolózsűri tagjai:

Adam Chrząstowski - Ambassador of modern Polish cuisine (Lengyelország)
Eero Vottonen - Palace Restaurant* (Helsinki, Finnország)
Fiðgeir Ingi Eiriksson - Brasserie Eiríksson (Reykjavik, Izland)
François Geurds - FG Restaurant** (Rotterdam, Hollandia)
Heidi Pinnak - Brasserie 11 (Tallinn, Észtország)
Jaroslav Židek - River bank Restaurant (Pozsony, Szlovákia)
Jose Manuel Miguel – Beat*, (Calp, Spanyolország)
Kenneth Toft Hansen - Svinkløv Badehotel (Fjerritslev, Dánia)
Lode De Roover - Fleur de Lin (Zele, Belgium)
Mario Garcia - LUKS Group (Lucerne, Svájc)
Mehmet Gök – Consultant chef (Istanbul, Törökország)
Romuald Fassenet - Château Mont Joly* (Sampans, Franciaország)
Simon Rogan - L’Enclume*** (Cartmel, Nagy-Britannia)
Svetlana Riskova – Latvian Chefs Club (Riga, Litvánia)
Sven Erik Renaa - Restaurant RE-NAA** (Stavanger, Norvégia)
Szabina Szulló - Stand* és Stand25 Bisztró (Budapest, Magyarország)
Tommy Myllymäki - Aira* (Stockholm, Svédország)

A konyhai zsűri tagjai

A konyhai zsűri felügyeli a verseny menetét, biztosítja a szabályok betartását a versenyboxokban zajló munka során. Az alábbi zsűritagok pontozzák továbbá a versenyzők szervezettségét, munkamódszereit. A rendező ország, Magyarország részéről Rácz Jenő (Rumour és Costes), valamint Alain Le Cossec és Joseph Viola felelős szakmai irányítása alatt zajlik a konyhai zsűrizés.

Barna Ádám - Bistro42 (Esztergom, Magyarország)
Vomberg Frigyes - Consultant (Budapest, Magyarország)
Giovanna Grossi - Animus restaurant (Sao Paulo, Brazília)
Volenter István - Öregprés Restaurant (Mór, Magyarország)
Erdei János - Pasztell Restaurant (Budapest, Magyarország)
Nicola Portinari - La Peca** (Lonigo VI, Olaszország) )
Philip Tessier - Press Restaurant (Nappa, USA)
Ronni Vexøe Mortensen - Geranium*** (Koppenhága, Dánia)
Viktor Örn Andrésson – Saelkerabudin (Reykjavik, Izland)
Segal Viktor - Consultant (Budapest, Magyarország)

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram