Hirdetés
Hirdetés

Tortillatrükk: pofonegyszerű módja tortillaszendvicsünk megregulázásának

SZERZŐ: DiningGuide
2021. január 25.
Néhány hozzávaló, néhány mozdulat, és kész a mexikói quesadillához hasonló melegszendvicsünk. Avagy a sokat kárhoztatott TikTokon igenis felbukkannak hasznos videók is.
Hirdetés

Idei év eleji adatok szerint a TikToknak mára világszerte 800 millió felhasználója van. Ez Magyarország lakosságának kb. a 82-szerese. Ha csak a végtelen mennyiségű kisvideót közzé adó mobilapplikáció gasztroszekcióját nézzük, tömegével vannak köztük értelmetlenek, pazarlók, gusztustalanok, félrevezetők és akár veszélyesek, ha a nézők leutánozzák őket.

Legyen az akár felrobbantott kólás palack, csípősevő kihívás vagy azok a „mit ettem ma?" videók, amikben a közösségi média felületeiken élő influenszerek megosztják a napi menüjüket. (Például az egy nap alatt összesen elfogyasztott citromos melegvizet, egy nagy adag jegeskávét és öt darab kesudiót. A 41 százalékban 16 és 24 év közöttiek által használt tinédzserappnak tehát – mint minden netes platformnak – megvannak a maga veszélyei, de a sok ocsú között ott a búza is. Például búzatortilla formájában is.

A közösségi média formátumok imádják az ún. life jack videókat. Aki bajlódott már egy 20 centi átmérőjű tortillalap hajtogatásával, a végén vagy a szélein kifolyó töltelékkel, illetve az aránytalanul összeálló töltelékkel és a szárazan rétegződő tésztával, íme egy pofonegyszerű módszer a tortilla megregulázására.

A kerek tortillalapot félig fel kell hasítani, majd a négy egyenlő cikkelyre a négyféle tölteléket külön ráhelyezni. A húsos (vagy halas, zöldséges), a salátás és a sajtos cikkelyen kívül legyen egy szószos. Ezután negyedenként körbehajtogatjuk, és egyben rápirítunk. Legideálisabb hozzá a kontaktgrill.

De beszéljen a videó:

Olvasson a gránátalma-pucolás trükkjeiről is!

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram