Hirdetés
Hirdetés

Az óvatos és az optimisták: Így terveznek a gasztronómia toprendezvényei

SZERZŐ: DiningGuide
2020. március 23.
Tudvalevő, hogy nem csak a tízmillió futballszakértő és újabban már a tízmillió pék országa is lettünk, gasztrofesztiválokban sem szűkölködik az ország. Nem vállalkoznánk tehát arra, hogy sorra vegyük, hogyan döntenek a lokális sör-, bor-, pálinka-, palacsinta-, rétes- és halászléfőzőfesztiválok az események idei megrendezése kapcsán. Lássunk három irányadó megmozdulást!
Hirdetés

Az óvatos: Gourmet Fesztivál

Minden év májusában eljön az a négy nap, amikor a legnagyobb bosszúságot rendre az okozza a Millenárison, hogy esőben, gumicsizmában élvezzük a legjobb éttermek és séfek ételeit, a legjobb pincészetek borait, pezsgőit, valamint követjük a színpad és a workshopok eseményeit. A legnagyobb kényelmetlenségünk egy kis eső és dagonyázás legyen! Várjuk a szervezők bejelentését a későbbre halasztott időpontról. Reméljük, hogy idén is lesz Gourmet Fesztivál! (A fesztivál weboldala)

A Gourmet Fesztivál exkluzív vacsoráinak pop-up helyszíne a Millenáris egyik épületében

Az optimista forgatókönyvek: VinCE és a Bocuse d'Or

Hazánk vezető beltéri borrendezvénye, a VinCE Budapest Wine Show 2020-ban is pazar bor, pezsgő és champagne felvonulással, bemutatókkal és workshopokkal készül a Várkert Bazárban. Az április első hétvégéjére tervezett eseményt a szervezők június 6-7-re, tehát a hónap első szombat-vasárnapjára tették át. Bízunk benne, hogy a hazai szakmát és borrajongókat évről évre megmozgató, külföldi szakmai nagyságokat vendégül látó prémium boros rendezvényre a legjobb hangulatban és a tervezettnél nem (sokkal) kevesebb programmal kerülhet sor hamarosan! (VinCE weboldal)

Fotó: VinCE Budapest

A Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny következő fordulóját az egyes kontinensek országainak megmérettetései jelentik. A Veres István (Babel Budapest) vezette magyar csapat május 28-29-én versenyzett volna Tallinnban. A Bocuse d'Or Europe-ra a jelen állás szerint szeptember 3-4-én kerül sor az észt fővárosban. Ugyancsak szeptemberre halasztották Észak- és Dél-Amerika közös kontinentális selejtezőit; érdekes információ pedig, hogy az ázsiai össztérség selejtezőjét, reagálva az ottani normalizálódni látszó járványhelyzetre július első két napján rendezik meg a kínai Kantonban.

"A következő cukrász világbajnokságot 2021. január 24-25-én, míg a Bocuse d’Or világdöntőjét 2021. január 26-27-én tartják meg Lyonban" – informálta az MTI a sajtót a szervezők közlése nyomán.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram