Hirdetés
Hirdetés

Top 25 étterem pontszámokkal és legjobb street helyek - ízelítő az új étteremkalauzunkból

SZERZŐ: DiningGuide
2016. március 4.
Minden fontos beszélgetés a konyhában történik – mondják a nagyok, és valóban. A legérdekesebb dolgok ugyanis az esetek többségében szinte mindig ide kötnek. Nevezzük motivációnak (éhség enyhítése) vagy épp kíváncsiságnak, a gasztronómiához való ösztönös vonzódásunk esszenciális. A többi innentől már egy személyes utazás. A Volkswagen-Dining Guide Top 100 Étteremkalauz elsősorban a minőség és a fantázia finom metszetét képviselő helyek iránt érdeklődőknek szól, azoknak a gasztrofíleknek és laikusoknak, akik ma Magyarországon a legjobbakat keresik.
Hirdetés

Herczeg Zoltán, a Dining Guide éttermi tesztjeinek vezetője így vélekedett a legújabb munkáról és a Dining Guide szerepéről: „Nekünk az a feladatunk, hogy nagyon alapos, körültekintő látásmóddal és egy külföldi, nemzetközileg is meghatározó gasztronómiai személyiséggel függetlenek maradjunk és tényszerűen szakmaiak. A Dining Guide egy étteremkalauz. Minőségi rangsort állítunk fel. Ezek a kalauzok azért kellenek, hogy az alapirányt megadják, hiszen az időnknél nincs drágább. Segítjük a választást. Szakembereink nem csak a tányér minőségét nézik, hanem az éttermi működést egészben. Az emberek is így választanak éttermeket.”

Az idei, 2016-os étteremkalauz különlegessége, hogy - szakítva a korábbi szokással, illetve a magyar példával/bevett gyakorlattal, egy nemzetközileg elismert mintát, az olasz Espresso-t követve - az éttermi teszteléseknél a 20-as pontrendszerről a 100-asra álltunk át. Mindezt azért, hogy még jobban érzékeltetni tudjuk a finom különbségeket, a szofisztikált részleteket. Az idei kalauz szakmai hitelességét ezúttal a híres La Peca tulajdonosa, a 2 Michelin-csillagos séf, Nicola Portinari független, szakmailag rangos személye garantálta, aki titokban tesztelte a legjobb húsznak ítélt éttermet.

Hirdetés

Az éttermek 60 és 100 pont között, 4 kategóriában kerülnek értékelésre
60-69 pont
Megbízható kulináris teljesítményű étterem, az alapanyag használata és konyhatechnológiai felkészültsége kiegyensúlyozott.
70-79 pont
Nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő minőségű étterem. Nagyon stabil, figyelemre méltó, konzisztens minőségű konyha.
80-89 pont
Az étterem nemzetközi mércével mérve is kiváló, magas színvonalat képvisel. Konyháját egyedülálló kreativitás jellemzi.
90-100 pont
Az étterem a világ legjobb éttermei közé sorolható. Konyhája, innovatív gasztronómiai teljesítménye, eredetisége iránymutató. 

A legjobb 100 étterem mellett további több mint 100 étteremmel találkozhatunk a kalauzban.
A kötet az éttermek mellett az egyre jelentősebbnek számító street food színtér fontos állomásait is listázza, a belváros szívében található egységektől kezdve a legeldugottabb 18. kerületi kincsekig, ahova megéri fel-felkerekedni.
A belváros frekventált kerületei külön fejezetet kaptak a kalauzban: az 5., 6., 7., és 8. kerület legfontosabb street food lelőhelyeit közvetlenül a legjobb 80-ként összegyűjtött, részleteiben, jellegét tekintve kibontott street food éttermek után találjuk.


És most jöjjön a TOP25 étterem pontszámokkal és a kalauzban szereplő street food toplisták - persze csak ízelítő:

 1. Onyx - 92 pont
 2. Costes - 92 pont
 3. Borkonyha - 90+ pont
 4. Costes Downtown - 90 pont
 5. Salon - 87 pont
 6. Babel - 86 pont
 7. Arany Kaviár - 85 pont
 8. MÁK - 84+ pont
 9. Émile - 84 pont
 10. Alabárdos - 83+ pont
 11. Olimpia - 83 pont
 12. Fautso’s 82+ pont
 13. Kollázs - 82 pont
 14. Tanti - 82 pont
 15. ZONA - 82 pont
 16. Kistücsök - 81+ pont
 17. Csalogány 26 - 81 pont
 18. Nobu - 80 pont
 19. Anyukám Mondta - 80 pont
 20. St. Andrea Borbár - 80 pont
 21. Pierrot - 79 pont
 22. Fricska - 79 pont
 23. ESCA - 79 pont
 24. Lou Lou - 79 pont
 25. Bock Bisztó - 78+

Street listák abc sorrendben:
Top10 street hely
Bors
Buja Disznó(k)
Funky Pho
Hokedli
Kerkyra
Meat & Sauce
Moszkva Tér
Pizzica
PolaPola
Tuning

Top5 burger
Bölcső
Kandalló
Pesti Burger és Bár
Tuning
Zing

Top5 új kezdeményezés
BAOTIFUL
Budapest Barbecue Company
Gombro'c
Moszkva Tér
Slow Foodiez

Legjobb nem belvárosi street hely
Big Gyros Taverna
Chilidog
K Point
Milky Way
Török étterem (Könyves Kálmán krt. 62)

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram