Hirdetés
Hirdetés

Top 10 torta Budapesten

SZERZŐ: DiningGuide
2015. május 25.
a TOP100 rovat
támogatója
A tortákat mindenki szereti. Leginkább azért, mert mindig valami vidám ünnephez köthetők. Legyen az esküvő vagy születésnap. Természetüknél fogva tehát gyönyörű a megjelenésük, részletes a kidolgozásuk, bonyolult az elkészítésük. Mindezek miatt, ha tehetjük, ezt a fajta süteményt cukrászdában vásároljuk meg. A kínálat viszont végeláthatatlan. Legyen egy cukrászda kicsi vagy nagy, régi vagy új, torta egészen biztos, hogy bármelyikben kapható. De hol lehet a legfinomabbakhoz hozzájutni? Erre kerestük a választ.
Hirdetés

Cake Shop
Ki ne emlékezne még 2013 tavaszára, amikor egy fiatal lány, Sallay Fanni, és csapata nem mindennapi „produkcióval” választotta ki a kis József Attila utcai cukrászda személyzetét. Castingra hívták a lelkes jelentkezőket, ahol aztán szebbnél szebb sütemények várakoztak a mindent eldöntő pillanatra. Nem volt hiába való, hiszen az azóta megnyílt cukrászdába tömegesen érkeznek a vendégek, legyen szó a mindennapok emberéről vagy Hollywood sztárjairól. Az első torta, ami napvilágot látott az üzletben, a Diótorta volt. Ma is stabilan tartja első helyét, hiszen a legtöbben ezt keresik, ezt szeretik, és ezt szeretnék a szeretteikkel is megkóstoltatni. Ez nem is csoda, hiszen a 68%-os francia csokoládé és a hamisítatlan francia tejszín páratlan elegye emeli tökélyre ezt a tortát. 8-10-12-16 szeletes formában kapható, 650 Ft/szelet áron.

Édes Álom

Édes Álom


Édes Álom torta

Zazzi
A mindenki által kedvelt két tündéri – ma már – cukrásznő, Margit és Melinda sikertörténete pár éve a szemünk előtt kelt életre. Nyugdíjas éveik elején úgy döntöttek, az „édes élet” még csak most kezdődik számukra. A francia cukrászat játékosságát végérvényesen megszeretve,macaronjaikkal robbantak be a köztudatba. Évekig Solymárral kellett utaznia annak, akinek igazi, minőségi desszertre fájt a foga. Néhány hónapja már szerencsére elég Budáig menni. A macaronokat persze sütemények követték, melyek közül sok, tortává nőtte ki magát. Ilyen az Édes Álom fantázianevű is, ami ma már a legkeresettebb torta az apró kis üzletben. Az ízletes kis mogyoróliszt aljra tökéletesen rásimul a mogyorógrillázs, amit tejcsokoládé ganache követ és végül mousse zár le. 16 szeletes formában kapható, 10.400 Ft áron (650 Ft/szelet).

Delgado - fotó: Nagy Balázs

Delgado - fotó: Nagy Balázs


Delgado torta

Desszert.Neked
Korponai Péter nevét már több helyről ismerhetjük. Legutoljára a Central Kávéház csapatát erősítette, amikor úgy döntött, saját lábára áll. A legtökéletesebb barátot és kollégát találta maga mellé Borszéki-Ékes Beatrix személyében, hiszen a szinte pontosan két év alatt, amióta megnyitották kis üzletüket a XIII. kerületben, sikert sikerre halmoznak: teltházasak a tanfolyamaik, tortakülönlegességeik pedig gyönyörű színvilággal, részletes kidolgozással és páratlan ízvilággal csábítják a vásárlókat. A legkeresettebb tortájuk, a Delgado, hosszú ideje kíséri Péter pályafutását. Még a Costesbeli évek alatt Nicolas Delgadoval együtt készítették el először – innen a névválasztás is -, ahol utánozhatatlan ízorgiát képvisel a málna, pisztácia és csokoládé harmonikus találkozása. 8-10-12-16 szeletes formában kapható, 1.000 Ft/szelet áron.

Torta.hu
Raj Rachel néhány éve vált igazán ismerté, amikor elkészítette az egyik legnagyobb flódnit, amit készíteni lehet. Azóta ez a sütemény a védjegyévé vált, torta változatban is. Kevés az olyan rendezvény, ahol a kiszemelt design-torta mellé ne kérnének még egy egész estét betöltő flódni tortát is. Hiszen nincs ma Magyarországon cukrász, aki úgy tudná ötvözni az ízes tésztalapok közé a diót, mákot, almát és lekvárt, ahogy ő. Ha kell, mindezt sima, tradicionális változatban, ha pedig éppen arra van igény, bármilyen ötletbe képes belevarázsolni a zsidó konyha legmeghatározóbb desszertjét. 9 és 16 szeletes formában kapható, 690 Ft/szelet áron.

Flódni - fotó: Nagy Balázs

Flódni - fotó: Nagy Balázs


Amerikai csokoládétorta

Vári Cukrászda
Távol a belváros forgatagától, a XVI. kerületben talált otthonra Vári Kinga álma a díjnyertes fagylaltokról és a kiváló tortákról. De ez a pár megállós kis távolság senkit nem riasztott el attól az elmúlt több mint 10 évben, hogy ne kóstolja meg, vagy vigye haza a cukrászda legfinomabb tortáját, az Amerikai csokoládétortát. 8-12-20 szeletes formában kapható, kb. 480-950 Ft/szelet áron – az ár függ az összetevőktől, a cukortól, a díszítéstől -.

Gerbeaud Cukrászda
A név, amit már 150 éve mindenki ismer. A tradíció, amit mindenki tisztel. Kevés olyan hely van Magyarországon, ami az évek folyamán méltó tudott maradni elődei hírnevéhez, bármilyen hullámvölgy vagy hullámhegy is köszöntsön rájuk. A Gerbeaud Cukrászda hűen őrzi a dinasztia örökét, s közben próbál lépést tartani a világ változó igényeivel. S a siker nem marad el. Hiszen a dobostorta sikerét idén egy új, szokatlan ízösszetételű torta megrengette. Megalkották a cukrászda védjegyét alkotó összetevőkből, a barackból, csokoládéból és mogyoróból álló, mára már nagy sikereket elért tortát, a Sós-mogyorós baracktortát. A csokoládés piskótalappal kiváló összhangot alkotva helyezkedik el a mogyoróvajból, mogyoró pralinéból és sárgabarackból álló központi rész, melyet csokoládéréteg borít. 4-8-16 szeletes formában kapható, 3.260 – 13.040 Ft áron.

Cake Away (Le Meridien)
Mázás István és csapata a Le Meridien Hotel cukrászdájában készítette el azt a Royal Chocolate tortát, amit a városban keveseknek sikerült ilyen ízűre és állagúra. A kellemesen vékony aljrészt csokoládé, felvert, ropogós mogyorókrém és csokoládé mousse teszi felejthetetlenné. 4-6-8-10-12 szeletes formában kapható, 1.050 Ft/szelet áron.

La Praline boulangerie patisserie (Hegyvidék Központ)
Stephane Gerphagnon az elmúlt bő egy évben mit sem veszített népszerűségéből. Amióta megnyitotta saját cukrászdáját a budai Hegyvidék Központban, talán nincs is olyan betérő vásárló, aki ne kóstolná meg minőségi desszertjeit, amelyek közül egyre több már torta kivitelben is kapható. A lista elejét az Éden fantázianévre hallgató torta foglalja el, amiben a krémes könnyedséget a mangó és a passiógyümölcs egyesülése adja az édes, mandulás - feketeribizlis kekszrétegen. 4-6-8-10-12 szeletes formában kapható, 750 Ft/szelet áron.

Paris Budapest (Sofitel)
A listán egyedüliként, egy olyan francia torta is helyet kapott, ami a hotel éttermében, bárjában kapható. Jeremy Cayron, a hotel francia séfje őrzi a francia hagyományokat. Minden ünnepi időszakban elkészíti hazája emblematikus tortáját, de semminek nincs akkora hatása a vásárlókra, mint a Királyok Tortája – Galette des Rois, ami a Vízkeresztet ünneplő tortakülönlegesség. A hájas tésztába rejtett marcipánt és almát ötvöző finomság először a Karácsonyt követő tizenkettedik napon kerül az asztalra a séf szülőföldjén, s az azt követő három hétben rendszeres szereplője is marad. A hagyomány úgy tartja, a torta hivatott kiválasztani a Vízkereszt királyát. Ugyanis, a belsejében egy figura, azaz egy féve van elrejtve, és aki a saját tortaszeletében megtalálja, aznapra királlyá válik, és másnapra neki kell elkészíteni a következő tortát. Eredetileg a féve egy lóbab volt, de 1870 óta különböző porcelánfigurákkal helyettesítik. A hotelben idén egy séffigurát rejt a torta, amihez jár egy arany papírkorona is, amivel a király valóban királlyá tud válni. A 8-10 főre elegendő torta 5.000 Ft/db. áron kapható, s amennyiben a vevő szeretné, hogy Jeremy, vagy valamelyik szakács a saját otthonában szervírozza fel neki a tortát a hagyományoknak megfelelően, akkor 10.000 Ft/db. áron vásárolhatja meg a tortát és a szolgáltatást együtt.

Tortabolt
Morvay Petra a legújabb bizonyítéka annak, hogy a bölcsészekből remek cukrászok válhatnak. Hat évvel ezelőtt váltotta a tanári pályát az édességek birodalmára, aminek mai napig hamisítatlan védjegye a kiváló holland kakaó és az igazi házi ízek tökéletes találkozása. Saját cukrászdára az elmúlt években semmi szüksége nem volt, hiszen a lakásvásárok és a város apró kis kávézóinak egy kisebb szelete – Farger Kávézó, Panini Kávézó, Brunch Kávézó, Pertu Kávézó, Balzac Kávézó, Matinée Kávébolt - kellő mennyiségű munkát adtak neki ahhoz, hogy ne maradjon ideje saját üzlet nyitására. Ma már városszerte keresettek a tortái esküvők alkalmából, születésnapokra, vagy egész egyszerűen a vasárnapi ebéd zárásaként. Mindenfajta ízeket szeret kombinálni a vásárlók legnagyobb örömére, mégis, ami soha nem hiányozhat egyetlen kávézóból sem, az a Csokoládétorta házi narancslekvárral. 12 szeletes formában kapható, 3.800 Ft/db. áron – ez az ár a kávézókban eltérhet, ezen az áron Morvay Petránál vásárolható meg

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram