Hirdetés
Hirdetés

Azt gondolta, hogy Magyarország a "rántott nagyhatalom"? Hét ellenérvet hozunk!

SZERZŐ: DiningGuide
2019. augusztus 6.
Öveket bekapcsolni. Ha Ön is abban a tévhitben él, hogy magyar sajátosság kirántani még a rántást is, és szegény megboldogult Benke Laci bácsi gépsonkás kirántott banán különlegességénél nincs vadabb, ezt hadd cáfoljuk most meg. Hét bő olajban sült, bundázott ételt hoztunk el egyetlen óriási országból, az Amerikai Egyesült Államokból.
Hirdetés

Rántott vaj – Iowa Állam

Ezt a vásári finomságot vastag fahéjas bundában sütik, és még egy kis cukros mázat is kap, biztos, ami biztos, nehogy elfogyjunk. Hogy a sült vaj belül dekadensen folyós, az nem kérdés. Hogy a tömény, bebundázott vajról mint táplálékról miként vélekednek a kardiológusok, az már egy másik mese.

@spicyandspirited Instagram

Sült sör – Texas

Ha volnának negatív előfeltételezéseink Texas Állam ételeinek kifinomultságáról, ez a fogás rá fog erősíteni. Szintén street foodként elterjedt, és bár a sörbunda egy remek és széles körben elfogadott dolog, nehéz elképzelni, hogyan lehet sört, vagyis egy folyékony halmazállapotú élelmiszert panírozni. A Chuck Norris-i feladatot sikerrel abszolválják Texasban: raviolikba kerül a sör, rá a bunda, és mindössze 20 másodpercet tölt a forró olajban, így még az alkoholtartalma is megmarad!

@shveik55 Instagram

Rántott rágógumi – Texas

Texas erős versenyző a mezőnyben. Megnyugtatásül közölhetjük, hogy a forró, bő olajban nem a rágógumit mártanak mélyre, hanem rágógumi ízesítésű mályvacukrot – ami önmagában több, mint elgondolkodtató jelenség. Szintén nem egy unikális jelenség, hanem közkedvelt, elterjedt vásári bohóság. Porcukorral megszórt rántott cukor, jó étvágyat!

@mattsfamilyjam Instagram

Rántott gyümölcsdzsem – Massachusetts

Az egyszerű szénhidrátok megrögzött rajongóinak Massachusetts Államban is készülnek finomságok. Akinek nem volna elég kalória péksüteményre vagy kenyérre kenni a nem sok gyümölcsöt látott dzsemet, az szavazhat a bő olajban kisütött verzióra. Egy tölcsér fagylalt vagy sütemény annyira '90-es évek! Bundázott dzsem, ez megy most arrafelé.

@chrisanne.salvador Instagram

Fat Elvis pálcikán – Wisconsin

Ez az ételkülönlegesség (khmm) eredetileg a pályája utolsó szakaszára formáját vesztett, élvezeteket habzsoló Elvis Presley-ről elnevezett hamburgert idézi meg. De minek? – tehetnénk fel a kérdést. Jól megfér egyetlen pálcikán a bacon, a mogyoróvaj, a banán, a csokoládé, mindez ropogós, vastag bundában, csokoládéöntettel. Ahogyan a fine dining világában dicséretet érdemel a roppanós textúra, az édes és sós ízek harmonóniája – úgy ebben az ételben is fellelhető mindez, talán kissé bumfordi módon.

@cben5150 Instagram

Rántott aligátor – Illinois

Ezt csak úgy itt hagyjuk. Valójában sokkal racionálisabb választás, mint a Fat Elvis, és szintén árulják vásárokban fapálcikára húzva, illetve papírtálcán is. Itt csupán némi ellenérzésünk lehet a rémséges hüllő megevésével kapcsolatban, aminek egyébként az USA déli államaiban nagy hagyománya van. Dehát a csirkét vagy a pulykát sem az állat esztétikumáért szeretjük ugye.

@jamesjosephbrown Instagram

Sült fagylalttal töltött sajtburger – Florida

Egy abszolút WTF kategóriás ételkompozíció, amelyben ha a fagylalt nem volna kisütve, akkor is felfoghatatlan. Az biztos, hogy a floridai beach-en forrónadrágban görkorizó csajok nem ezen az ételszörnyetegen élnek. Egyébként maga a rántott fagylalt Kínától Amerikáig ismert és kedvelt, és a képen szereplő bundánál sokkal szebben lehet ezt elkészíteni. Hamburgerbuci, húspogácsa, olvadt sajt, saláta, lilahagyma, savanyú uborka, paradicsom, sült fagylalt, mi itt a probléma?

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram