Hirdetés
Hirdetés

Top 10+2 koktélbár

SZERZŐ: DiningGuide
2015. február 11.
a TOP100 rovat
támogatója
Valentin-napra üljünk be a Szürke ötven árnyalatára vagy tekerjük vissza a Nimfomániást, aztán menjünk el inni, koktélozni és kevertessük ki a fiúkkal a szürke száz árnyalatát.
Hirdetés

Valentin-napra üljünk be a Szürke ötven árnyalatára vagy tekerjük vissza a Nimfomániást, aztán menjünk el inni, koktélozni és kevertessük ki a fiúkkal a szürke száz árnyalatát.Közeleg a Valentin-nap, s ilyenkor mindenki azon gondolkodik, mivel tudná leginkább elvarázsolni szíve választottját. Véletlen sem szíve hölgyét, hiszen ez az ünnep az, amikor akár a nők is tudtára adhatják a kiszemelt férfinek, mit éreznek iránta. Igazi csöpögős 24 órába összpontosul a világ összes szerelemre lobbant lelkének rózsaszín álomvilága. Kéz a kézben érkeznek a mozikba, hogy megnézzék az idei legjobban várt filmet a témában, a Szürke ötven árnyalatát, majd, hogy még jobban ráhangolódjanak – ráhangolják szerelmüket – az est folytatására, jöhet egy vacsora. De mi a helyzet az itallal? Mi illik leginkább ehhez a naphoz? Kétségtelenül egy kellemes koktél. Túl a bizarr színű, apró kis ernyőkkel pompázó, ’90-es évekbeli csodákon, ma már számtalan helyen tudunk jobbnál jobb mixeket választani. S ha akarjuk, már kategóriák szerint is szelektálhatunk.

Koktéloztunk és listáztunk már. Ha valakinek ez itt nem elég, akkor kattintson ide.

Összegyűjtöttük hát segítségként a legjobb koktélbárokat, ahol néhány falatot is lehet csipegetni amíg várakozunk, a végére pedig két nehéz bombázót is ajánlunk, ha a vacsorát és a koktélozást egy helyen szeretnék letudni.
Garantált, hogy február 15-én is visszatér mindenki ezekre a helyekre!
Blue Fox The Bar - a lazán elegáns
Igazi kozmopolita hely a Kempinski Hotel aulájában, ahova akár farmerben, akár koktélruhában érkezik az ember, otthon érzi magát. S mindehhez még csak arra sincs szükség, hogy valaki szállóvendég legyen a hotelben. A kellemes zene mellett – főleg ha a music sommelier, DJ Bruce áll a keverőpult mögött - kivételes koktélok is várják a vendégeket a minimál nagyvárosi enteriőrbe csöppenve. Kiérdemelt figyelmet érdemel a gin szelekció, de a szinte beszerezhetetlen alapanyagok tárháza is igazi csemege lehet nem csak szakértőknek. Aki kevésbé bátor, régi kedvencekkel is találkozhat az itallapon – minimálisan új köntösben -, hiszen a választék igyekszik mindenki igényét kielégíteni.
Buddha-Bar Lounge - az egzotikusan varázslatos
Virtuális jegyét a varázslatos Keletre már az ajtóban megváltja, aki betér a Buddha-Barba. A vörös szőnyeg végállomásán pedig nem várja más, mint diszkrét félhomály, s ízletes koktélok tárháza, ahol mindben megbújik egy nagy korty egzotikus varázslatban. Az alapanyagok első osztályúak, a tálalás szemet gyönyörködtető, az ízek pedig magukért beszélnek. Hiszen Vincze Ádám mindent megtesz azért, hogy az európai ízbimbókat különleges felfedező utakra invitálja a visszafogott ázsiai atmoszférában, amiben hű társa a város egyik legszélesebb italalapanyag szelekciója. Nincs ennél kifizetődőbb utazás Keletre.

Boutiq'

Boutiq'


Boutiq’ Bár - a világszínvonalú
Ez az a hely, amit talán már mindenki ismer, ha máshonnan nem is, hát hallomásból. Az első koktélbár, ami a kék és egyéb lehetetlen színű koktélok világából átkísérte a város érdeklődő közönségét az igazi világszínvonal mezsgyéjére. A Boutiq’ ma már a világ 50 legjobb bárja között van számon tartva. Aki belép a kicsi, de buján túlfűtött helyre, azonnal megért mindent. Üvegek pörögnek, gyors mozdulatokkal kísért, mérnöki precizitással löttyintve a pont megfelelő mennyiséget vagy a shotos poharakban, vagy nagyobb testvéreibe, s másodpercek múlva megszületik a tökéletes koktél. A határ valóban a csillagos ég. Akaratlanul is ötletelésbe kezd itt mindenki, hátha megfoghatja a fiúkat a „lehetetlenség elkészíteni koktél” fogalmával. De erre még nem volt példa.
Secret Bar-Spíler Shanghai - a dögös vörös
Másfajta keleti varázslat ez, mint amit a Buddha-Báros. A vörös és fekete színkombinációnak köszönhetően igazán dögös, tüzes, szexi helyre érkezik a vendég. S mindez jól megmutatkozik a koktélokban is. A fiatal csapat biztos kezekkel nyúl hol a fahéjhoz, hol a kardamomhoz, de ha arról van szó, pillanatok alatt megbolondítanak egy régi klasszikust, csak legyen valaki, aki veszi a bátorságot, hogy minden pajzán gondolatával előálljon. De ha nincs ilyen, az sem baj. A személyzet bárki helyett dönt, majd cselekszik. A végeredmény pedig minden esetben egyedülállóan túlfűtött és dinamikus.
’Mericano Bár - a dél-olasz
Ki ne emlékezne, amikor a Tehetséges Mr. Ripleyben Jude Law, Matt Damon és Rosario Fiorello a tradicionálisan nápolyi Hot Jazz Vesuviano bárban énekelték Renato Carosone ma már többször feldolgozott klasszikusát, a Tu Vuó Fa l’Americanot. Na, pont ilyen hangulat keríti az embert a hatalmába, amikor belép a ’20-as-’30-as évek amerikamániás, dél-olaszországi fílingjét idéző bárba. Az otthonosság érzetét keltő téglafalak mellett, a réz világítópanelek alatt a pulthoz érve már mindenkiben úrrá lesz az „apero bár” hangulat. Hiszen itt akár délután 4 órakor bárki martini vagy grappa alapanyagú koktéllal a kezében sétálgathat. S ha valaki többre, vagy másra vágyik? Nekik ott van a kb. 42 tételből álló whisky-k, vagy a káprázatos japán specialitások sora.
KIOSK

KIOSK


Bar Pharma - a határtalan
Amilyen kicsi, olyan szemtelen. Belépve, máris egy hatalmas „alkohol rendszer” a fogadó, ami első ránézésre hasonlít ahhoz a periódikus rendszerhez, ami végigkísérte a kémia órák unalmas perceit. A hasonlóságok itt nem érnek véget. Nem kell ugyanis meglepődni, ha a koktél „gyógyszeres üvegben” vagy éppen fél koktéldióban érkezik. Ahogy azon sem, ha az alapanyagok között megbújik némi thai csirkés leves. Pető Lali és Los Péter csak összenéznek, s máris indulhat a „rosszalkodás”. A max. 10 fős közönség pedig – akik beférnek az apró kis helyre – készüljön fel mindenre, hiszen a játék hol érthető, hol pedig felveti az örök kérdést: valóban összeillenek ezek az alapanyagok? De a végeredmény mindig magát igazolja.
KIOSK Budapest - az angolos
Csatlós Máté olyat mutat a pult másik oldalán, amire talán nem is vagyunk felkészülve. A több nemzetközi versenyt nyert fiatal bártender az angol koktélkultúrát tárja a nagyközönség elé, megfűszerezve egy jó adag mediterrán lazasággal. Mivel persze tökéletességre esküszik (ki nem ezen a szinten? – kérdezzük), a legkiválóbb alkoholos alapanyagok mellett szépen sorakoznak a saját receptúra által összeállított szirupok, és a csatos üvegekben rejlő virágok és fűszerek széles választéka. Leülni még van idő, rendelni is, de megfigyelni a pontos mennyiségeket és sorrendet már esélytelen, hiszen mire kényelmesen, figyelő pozícióba kerül bárki, a koktélja már el is készült.
Trafiq

Trafiq


Trafiq - a zavarba ejtő
Éppoly meglepő itt a design, mint a koktélok. A szinte szürreális rézpultok, csempék, üvegek és ipari alapanyagok világában koktélozgatni már önmagában enyhe tudathasadásos hatást kelthet az emberben. Mégis működik. Mi az, hogy működik? Az az érzésünk, hogy szinte csakígy működhet. Mire a bártender elkészíti a shotos poharak tartalmát, addigra túljutunk vicceinek megfejtésén és feldolgozásának, s csendes vigyorgás közepette már nem is tűnik annyira meglepőnek az eklektikus enteriőrben felszolgált elegáns és minőségi koktél elfogyasztása.
TOKIO - a hamisítatlan japán
Ha valaki mindent akar tudni a japán koktélokról, az jóhelyen jár itt. Ez a japán alkoholos italokat kedvelők alfája és omegája, hiszen az egyedi és érdekes japán whiskyken kívül Ryoma rumot is találhat a poharában az érdeklődő. Ám a csapat lelkesebb annál, minthogy megálljon ezeknél a koránt sem egyszerű és mindennapi koktéloknál, ezért senki ne lepődjön meg, ha koktélszürcsölgetés közben wasabira vagy jázminra lesz figyelmes a koktéljában.
Warmup Bár - a megismételhetetlen
Ki hallott már ehető koktélokról? Vagy ki készített történelmi korokat italokba fojtva? Mindezekre Vitáris Róbert és Szabó Dávid szemrebbenés nélkül tudják a választ…a pillanat tört része alatt. Hiszen, ha a molekuláris gasztronómiában ételeket lehet ezen a módon előállítani, miért ne lehetne koktélokat, szigorúan ehető kivitelezésben. De persze nem ez az egyetlen megdöbbentő a helyben. Ha valaki egy hangulatot, egy életérzést szeretne közvetíteni, egy történelmi ténnyel állít be, vagy kedvenc ízzel, a fiúk percek alatt megalkotják az adott mixet. Nem kérdés hát, hol lehet a világ dolgaiban leginkább elmélyülni.
S ha valaki nem éri be a tökéletes koktélokhoz felszolgált csipegetni valókkal, hanem igazi nehézbombázóra vágyik, ahol tökéletesen simul össze egy légtérben a kiváló konyha a legkiválóbb koktéllal, azoknak íme két hely, melyek alkalmasak a Valentin-napra szánt vacsorát is biztosítani.
KNRDY

KNRDY


KNRDY American Steakhouse&Bar és Prime Steak&Wine
Modellezzük le gyorsan, hogyan is nézhet ki egy tökéletes, amerikai filmbe is beillő este a két hely valamelyikében. Belépve, azonnal a pultnál kell mindent kezdeni, ahol a KNRDYban Schok Norbert bártender veszi kezelésbe az igényeket, míg a Primeba Oláh Richárd teszi ugyanezt. A legkiválóbb minőségű whiskyk, rumok, cognacok és tequilák várják a vendégeket, különleges mixekben elnyerve méltó helyüket. De aki a régi klasszikusokban jobban bízik, az sem fog csalódni. A bártenderek mindent tudnak, de arra készüljön fel mindenki, mégis más lesz egy kicsit, mint amit megszokott. S ha már a kívánságlista minden árnyalatát végigkóstolta a vendég, jöhetnek a legkiválóbb minőségű steakek vacsorára. Kilépő italként pedig egész biztos, hogy mindenki egy újabb, felejthetetlen koktélt fog választani.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram