Ismerős lehet a történet: vadító, sokszínű koncepcióval beköszöntő büfé/food truck/minibár, ami a nagy berobbanás után lefelé veszi az irányt: realizálják a kínálatban tartható enni-innivalókat, és vagy megtalálja a helyét a piacon, vagy amilyen gyorsan jött, megy is. A Töltő esetében éppen ennek az ellenkezőjét figyelhetjük meg: Juba Benedek (ex-Olimpia szakács) kis birodalma pont annyit ígér, amennyit teljesít is: megnyitásuk óta magabiztosan hozzák a vállalt színvonalat, a saját töltésű kolbásszal vadított gourmet hotdogok kis univerzuma megbízható pontja a városnak.
Több, mint két év után most, a tél beköszöntével gyarapítottak a kínálaton, és már levelesekért is beugorhatunk a Wesselényi 31-be (igyekszünk kerülni a töltős szóvicceket). Az elgondolás ugyanaz: papírpoharas lazaság (sietősség), a műfajból kihozható legigényesebb tartalommal. A kínálat folyamatosan változik, fellelhető volt már gyömbértől, thai bazsalikomtól, vietnámi koriandertől illatozó ázsiai csirkeleves, egy másik csirkeleves panang currys, és a sütőtökkrémleves sem a szende vegák kedvence, ugyanis csirkekolbásszal kínálják.
A Töltő a héten zárva tartott, vasárnaptól (január 28-a) megújulva várja az arra kolbászolókat.
Kis inspiráció itt.