Hirdetés
Hirdetés

Tojás van, de ötlet nincs? Hímes tojás helyett 15 instant dekorációs ötlet főtt tojásra

SZERZŐ: DiningGuide
2022. április 17.
Ha eddig ezer dolgunk volt, és a húsvéti tojás projekt hátrasorolódott, nem vagyunk ezzel egyedül. Ha úgy vagyunk vele, hogy mégiscsak jobban mutatnának a dekorált tojások a sonka és a kalács mellett, néhány instant ötlettel feldobhatjuk őket.
Hirdetés

Csak csodálni lehet azokat a végtelen türelmű, biztos kezűeket, akik forró méhviasszal, írókával dekorálják a húsvéti tojásokat, netán karcolják, berzselik vagy éppen kifújják őket. A hagyományos díszítéseknél modernebb, klasszisokkal egyszerűbb, de mutatós ötleteket hoztunk.

Ezek az egyszerű főtt tojások fehér lakkfilccel, sőt, akár jó sűrű, de még jól kenhető szövegjavítóval, vagy akár hófehér körömlakkal is kipingálhatók. Az egyszerű nagyszerű alapon még a szimpla pöttyös és csíkos is jól néz ki, főleg a hat különböző minta egymás mellett.

Ha lehet, egy még egyszerűbb ötlet: a natúr főtt tojásoknak néhány vonással kis arcot adhatunk. A lényeg a vékony hegyű, fekete filctoll és a miniatűr vadvirágkoszorú. Olyan kedvesek, hogy nehéz lesz őket megenni.

Szintén nagyon ötletes: meghámozott másik tojások héjdarabkáiból ragasztották rá a mozaikdarabkákat. Csak annyi a lényeg, hogy a mozaikok és a "hordozó felület" színei jól mutassanak egymáson.

Tökéletes: látványos és időspóroló. Az egyszínűre festett tojásokat úgy lehet ilyenre díszíteni, hogy egy ecsetet (mondjuk) aranyszínű festékbe mártunk, és ráfröccsentjük. Persze először más felületen ki kell kísérletezni, hogy a fröccsenés valóban jól nézzen ki. Segítség itt, ráadásul azt is megmutatják, hogyan lehet lilakáposztával tojást festeni!

Ha akad otthon arany, amivel díszíthetünk, ne legyünk restek! Lám, még a barna tojáshéjszínhez is milyen jól áll.

Ha pedig csillogó konfettik volnának a birtokunkba, ragasszuk! Például így.

Ha van kislány a családban, van esély arra is, hogy tetoválómatricák is legyenek. A pillangómotívumok például remekül feldobják a tojásokat. Számolni kell vele, hogy az itthon elterjedt barna színű tojásokon hogy mutatnak, nem igényelnek-e esetleg előzetes festést.

Ha pedig egyáltalán nőnemű személy akad a családban, nagy eséllyel akad körömlakk is otthon. Egy talányos, de rém egyszerű módszerrel készíthetünk szabálytalanságukban mutatós, színes tojásokat, mindössze egy pohár víz és körömlakkok szükségesek hozzá. Lépésekben itt látható.

Akadnak otthon apró szemű, színes kis cukorkák? Szintén csak két hozzávalós történet: a tojáshéj egészét ragasztózzuk be folyékony ragasztóval, egy tálban hempergessük meg a cukorkákban, és kész.

Egyszerűen ragasztással is díszíthetünk. Kivágott csomagoló- (vagy egyszerűen csak dekoratív) papírdarabok vagy akár szalagot is áthúzhatunk rajta, és ragasszuk rá. Kevés ragasztóval, hogy ne folyjon ki alóla.

Az alufólia is jól állhat neki. Nem csak a színes fóliák, akár a megszokott, ezüstszínű is, ha megszínezzük a barna tojás héját alatta.

Egy nem túl komolyan vett, de mutatós darab: ha akad a sufniban acéldrót, feltekerve ilyen helyre kis tojástartókat készíthetünk, csak körbe kell tekerni egy hengeralakú tárgyon a drótot. A művelet lépésekben itt.

És ha már komolytalankodás, íme a hipszter húsvéti tojások. Monokróm alapfelület, összdekorációként bajuszvariációk. Szakállal is igazán el tudnánk képzelni.

Szintén egyszínű alapra kerülhetnek szavak, vagy akár hashtagek húsvét alkalmából. Ternészetesen nem egyenként vannak felfestve a betűk, hanem papírból kivágva, és lefújva spray-vel.

És végül plusz egynek: egy lenyűgőző ötlet és kreáció sebészi kézügyességűeknek (bár a csináld-magad oldal tanácsai szerint nem kell hozzá különösebb tehetség). A kifújt tojás megtörése után a készítője kibélelte egy miniatűr fészekkel, és egy főtt fürjtojást tett bele.

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram