Hirdetés

Bármennyire is eldugott hely a déli féltekén Eggs and Bacon Bay, az ismert állatvédő szervezet, a PETA figyelmét nem kerülhette el. Az Ausztráliához tartozó szigeten, Tasmániában található egy kicsi kis település, egy öböl, aminek hogy, hogy nem, de valóban ez a neve.

Hirdetés

Márpedig a tojás és a bacon előállításához is állatok kizsigerelésével jutnak, nem beszélve a magas koleszterin- és zsírtartalmukról. Így aztán Claire Fryer, a PETA ausztráliai koordinátora szerint ezzel az erővel a helységet hívhatnák akár Szívroham Bay-nak is – és egyébként tény, hogy Tasmánia szigete Ausztráliának az a pontja, ahol az egyik legmagasabb az elhízottak aránya.

Pedig errefelé rengeteg gyönyörű és egészséges alma és cseresznye terem, ami miatt Tasmániát Alma-szigetnek is szeretik nevezni, úgyhogy a PETA névjavaslata az Apple és Cherry Bay lenne. Ez szerintük – a mostani névvel ellentétben – az egészséges életmódra buzdítaná a lakosokat. Apró gesztus lenne, nagyon erős üzenettel – tette még hozzá Claire Fryer. A helyi polgármesternek nem is lenne ellenére a névcsere, hiszen ő is úgy érzi, hogy ezzel tennének valamit a lakosság egészségéért, a párszáz helyi lakosnak azonban úgy tűnik, kevésbé van ínyére a dolog.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS
Tovább olvasok