Hirdetés
Hirdetés

„Több mint 500 három Michelin-csillagos szerviz után a Laurelben" – Új étteremmenedzser a budapesti Laurelben

SZERZŐ: DiningGuide
2022. január 14.
„Több mint 500 három Michelin-csillagos szerviz után a Laurelben folytatja Révai Miklós" – fogalmazott Báthory Gergely, a budapesti Laurel étterem ügyvezetője az étteremmenedzser pozícióra érkező új munkatárs érkezéséről.
Hirdetés

Révai Miklós mintegy tíz év külföldi munka után döntött úgy, hogy visszaköltözik Magyarországra, elfogadva a Michelin Guide által is ajánlott, VII. kerületi Laurel étterem ajánlatát a vezető pozícióra.

A szakember ezelőtt Norvégia zord időjárású tengerpartján, Båly határában, Lindesnes község mellett dolgozott egy igazi gourmet turistaattrakciót jelentő étteremben, az Underben.

„Az Under kétértelmű név norvég nyelven: éppúgy 'alatta' jelentésű, mint angol nyelven, de egy másik értelemben 'csodát' is jelent" – írtuk 2018-ban a Dining Guide-on a merész építészeti megoldással az Északi-tengerbe 5,5 méter mélyre benyúló, részben víz alatti étteremről. Az épületében tengerparti tudományos kutatóállomásnak Under 2020 elején egy Michelin-csillagot érdemelt ki a francia étteremkaluztól, Nicolai Ellitsgaard séffel a konyhája élén.

Under, Norvégia / Kép forrása: www.snohetta.com

Révai Miklós a kezdeti szakmai tapasztalatait a Cunard társaság ócenjáró hajóin szerezte, az első csillagos munkahely a Ráday utcai Costes volt, majd a mára bezárt három Michelin-csillagos Maaemo szervizében állt helyt. Ezután az Egyesült Államokba utazott tovább tágítani a perspektívát, dolgozott Los Angelesben és Hollywoodban, majd visszatért Európába, a svájci három Michelin-csillagos Cheval Blanc hoteléttermébe az újabb norvégiai kalandot megelőzően.

Az éttermi szakember 2020 nyarán a Magyar Konyha Magazinnak adott nagyinterjút, amelyben többek között karakteres véleményt formált a vendéglátás pandémia első hulláma utáni aktuális állapotairól: „A szakmánk az utóbbi időben sok olyan szereplővel telítődött, akik közvetetten profitálnak a vendéglátásból. Ahogy az éttermek ritkulnak, a nem feltétlenül hozzáértő véleményvezér bloggerréteg is vékonyodhat – vélelmezte ekkor az éttermi szakember. „A Maaemóval úgy vagyok, mint egy halottal: róla is vagy jót, vagy semmit. Láttam ott sok embert sírni, és nem mindegyik volt lány. Nagy a tét, és persze mindenki beletesz apait-anyait."

Biztosak vagyunk benne, hogy Révai Miklóssal több mint 5,5 méter mélyre merülhetünk a nemzetközi és hazai gasztronómia adta témákban. Hamarosan exkluzív interjút közlünk a Magyarországra hazatért szakemberrel itt, a Dining Guide-on!

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram