Hirdetés

Több mezőnyben is közönségkedvenc: KIOSK

SZERZŐ: DiningGuide
2019. július 21.
A KIOSK a hazai éttermi élet egyik sikersztorija, ez kétségtelen. Az óriási házban nagy élet folyik, és egyszerre több mezőnyben is tényező: a város egyik legkeresettebb ebédmenüje az övék, este kedvelt vacsorázóhely, illetve bár, koktélbár, hétvégente pedig mulatóhely, mindemellett külön jegyezzük az étterem saját cukrászatát is.
Hirdetés

Ezek közül, ha csak egy „pályát” is sikerül igazán jól befuttatni egy helynek, már sikeresnek mondható, de a belvárosi étterem mindezeket egyszerre tudja. Az pedig talán a legtöbbször elhangzó jelző, hogy a KIOSK trendi hely. Elvitathatatlan, hogy a tulajdonos Hlatky-Schlichter Hubertnek van egyfajta hatodik érzéke ahhoz, hogy egy helyből igazán cool helyet varázsoljon. Más-más mezőnyben indulva, de egyaránt menő helynek számít az idén Michelin-csillagot kiérdemelt Babel Budapest, a folyó túloldalán, a Lánchídnál nyitott Beefbar Budapest, illetve a felette üzemelő rooftop bár, a Leo Budapest. (A tervek szerint Csipkerózsa-álmából bármikor felébredhet a belváros legendás éjszakai mulatója, a Tütü és a bárként-étteremként funkcionált SUSU.)

@KIOSK Budapest Facebook

A portfóliót idén sikerült megfejelni a Piazza Budapesttel, a Március 15. téren a KIOSK előtt nyitott terasszal, ahol a nyárias italválaszték mellett olasz fogásokkal – és életérzéssel – várják a lazulni vágyókat. A pizza és a kemencében sült fogások kifejezetten ajánlottak, de vissza a KIOSK-ba!

@Piazza Budapest Facebook

Aki az étterem elnevezése révén látatlanban egy kis újságos bódéra, netán büfére asszociálna, kellemes csalódás fogja érni. A „kioszk” szónak egyébként több jelentése is van, ezek közül az egyik egy régies kifejezés olyan vendéglátóhelyekre, amely egykor előkelő, villaszerű épületet jelölt, tágas kerthelyiséggel. Noha Pesten járunk, és nem a budai zöldövezetben, de amennyire csak lehet, kioszkhoz illő módra hozza a kültéri, kiülős jó hangulatot az étterem, a Piazza megnyitása pedig még egyet dobott ezen az életérzésen. Közel a Duna-part, kilátás a Gellérthegyre – nem éppen elátkozott lokáció, de a titka közel sem csak a jó adottságokban rejlik.

Ebédmenü, sharing, family lunch és egy szerény séf

A jelenlegi vendéglátóipari helyzetben már nagy szónak számít, ha évek óta megbízhatóan egy konyhafőnök vezet egy éttermet. A KIOSK ebben is stabil, Orosz Gábor személyében egy igen szerény, nem éppen rocksztár executive-chefet találunk a konyha élén.

A tulajdonos egy legendás Dining Guide-interjújára utaltunk. Olvasta már?

Szállodai szakács múltját követően került a KIOSK kezdetben sous-chef posztjára, korábban a Le Meridien Hotel konyháján és a Four Seasons Hotel akkor még Páva néven működő fine dining éttermében dolgozott. Nagy tapasztalata van egyébként a hírességeknek való főzésben, többek között a Sziget Fesztiválon is felelt a VIP-cateringért.

Ebédmenüben: Zöldalmás sütőtökleves

A Babel és a KIOSK is évek óta a Felelős Gasztrohősök kötelékébe tartozó fenntartható vendéglátóhelyek egyike, és ahogy a KIOSK magyar és nemzetközi fogásokat számláló étlapon hangsúlyosan szerepelnek a megújított magyar ételek, úgy a superfood trend hazai begyűrűzésekor is hangsúlyozta a séf a „hazai superfoodok”, vagyis az olyan tápanyagokkal, vitaminokkal teli, itthon termő alapanyagok használatát, mint a mák, lenmag vagy a dió. Ez a törekvés nem csak a nagymenün, hanem a rendkívül kedvező áron kínált ebédmenüben (2 fogás 1950, 3 fogás 2350 forint) is megmutatkozik. Mi legutóbb május elején ebédeltünk a KIOSK-ban, friss ízek, hangsúlyos zöldséghasználat és jó ízű fogások jellemezték a menüt, amit választási opció nélkül kínálnak, így is bebiztosítva magukat az egyszerűen-jót-sok főre koncepcióhoz.

A májusi ebédmenüben: Eszterházy marhatekercs, petrezselymes újburgonya

Az étterem ikonikus fogásai közé tartoznak olyan könnyedebb formában újragondolt magyar klasszikusok, mint a gödöllői csirke, a csirkepaprikás, töltött paprika és a – kis spanyol csavart kapott – mákos guba.

A málnás mille feuille rendszeresen étlapon van

Az étlapon a több főt jelölő kis ikon az úgynevezett sharing rendszert jelöli. Kettő-négy-hat-nyolc fős adagokban is lehet kikérni az ételeket, megosztva egymással – a nemzetközi éttermi trend az otthoni étkezéseket idézi. Vasárnaponként családi ebéddel (family lunch) várnak, a már méltatott cukrászatuk pedig az idei Dining Guide-tortakörkép alkalmával, szigorú szakmai zsűriértékelés nyomán az ország 5 legjobb cukrászata között végzett (alább a cikkajánljónk). 

KIOSK
Budapest V. kerület, Március 15. tér 4.
Az étterem weboldala
Az étterem Facebook-oldala
Nyitvatartás: V-Cs: 12:00-00:00, P-Sz: 12:00-01:00

Ismerkedjen meg a 2019-es Dining Guide tortakörkép 5 legjobb cukrászatával is!

Hirdetés
Tovább olvasok
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram