Hirdetés
Hirdetés

Több képviselőfánkot a parlamentbe!

SZERZŐ: Lami Juli
2018. augusztus 15.
A képviselőfánk tipikusan olyan desszert, amely számos méltán híres rokonnal rendelkezik más nemzetek gasztronómiájában. Ismerjük és szeretjük a variációit, de most Gyöngyösre kalauzoljuk az olvasót, és bemutatjuk a BoriMami képviselőfánk desszertjét.
Hirdetés

De kezdjük egy kis történelemmel. Bárcsak belebonyolódhatnánk valami szövevényes parlamenti intrikába azzal kapcsolatban, hogy miért ez a neve az édességnek, de sajnos ezzel kapcsolatban semmilyen hiteles forrás nem maradt fenn. Mindössze annyit tudunk, hogy az elnevezés 1930-ban már létezett. Ezt onnan lehet tudni, hogy a Pesti Hírlap előfizetőinek járó ingyenes szakácskönyvben már ilyen néven szerepel az azóta is töretlen népszerűségnek örvendő desszert.
Legendák persze így is keringenek. Az egyik ilyen legenda szerint egykor egy parlamenti képviselő találta ki, hogy kenjenek vaníliakrémes-tejszínes krémet fánk "szeletek" közé.

Egy másik feltételezés szerint a szóbanforgó sütemény hatalmas sláger volt a parlament büféjében már az 1800-as években is, és ezt fogyasztották az országgyűlési képviselők, miközben vagy mielőtt szavaztak az ország nagy kérdéseit illetően.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram