Hirdetés
Hirdetés

Titkos koktélbárt nyitottak a metróállomáson

SZERZŐ: Pákozdi Nóra
2021. április 7.
La Noxe — egy úgynevezett speakeasy, a 28. utcában, félúton a Flatiron Building és az Empire State Building között, New York Manhattan városrészében. A helyet azonban nem az utcaszinten kell keresni, hanem a metróaluljáróban. Nappal kávét mérnek, éjjel buja koktélokkal szolgálják ki azokat, akik valami nagyon New York-ira vágynak.
Hirdetés

A világ egyik legfontosabb metropoliszának lakói gyakran tekintik a legérdekesebb városi látványosságnak, jelenségnek, eredetiségnek magát, a metróhálózatot. Brooklyn-híd, Chrysler Building, Central Park... mind fontos helyszínek, de a Nagy Alma kvintesszenciáját a föld alatt kell keresni. Így látja ezt Jey Perie, a La Noxe alapítója is.

Perie nem kisebb geget talált ki, minthogy új koktélbárját és nappali kávépontját konkrétan a metróperonhoz közel nyitja meg.

Az aluljárós elhelyezkedésre nem csodálkozunk rá, hiszen a világon millió látványpékség, szendvicsező, minimarket, streetfoodos kapott helyett az aluljárókban, de egy kávéspult/prémium koktélbár azért erős vállalás (persze azért mi is emlékszünk a Kálvin téri Cha Cha Chára a 3-as metró vonalán). A La Noxe egyértelműen a speakeasyk hangulatát teremti meg, hiszen eldugottabb, inkább a trendérzékeny bennfentesek jelentik a célközönséget.

A koktélok egységesen 17 dollárba kerülnek, de néhány champagne és natúrbor is felkerült az itallapra. Természetesen harapnivalóért sem kell felmenni a 28. utcába: ceviche, tiradito, spanyol stílusban elkészített polipsaláta és további tapasok közül választhatnak, akik előre foglalnak asztalt hozzájuk.

Az első nyitás októberben volt, de a járvány hamar bezárásra kényszerítette őket is. 2021 tavaszán indultak újra, a hírek szerint nagy sikerrel. A városban jelenleg már helybeni fogyasztásra is üzemelhetnek a helyek, de a vendégek száma korlátozott, így konkrétan várólistára kell feliratkozni, ha valaki meginna egy negronit a peronhoz közel. Már ezerhez közelít a vendéglista, mivel egyszerre maximum 15 ember koktélozhat náluk.

Így kell ügyesen és kreatívan helyet nyitni pandémiás időkben.

A tulajdonosnak a La Noxe egyértelműen egy menekülőútvonal, ugyanis Jey Perie egy híres brooklyni klubot üzemeltett, amire 2020-ban örökre lakatot tett a koronavírus-járvány.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram