Hirdetés
Hirdetés

Titkos étterem Budapesten: Megkóstolni a világot a Caviar & Bullban

SZERZŐ: DiningGuide
2019. augusztus 13.
Gasztronómiai magazinként és a hozzánk tartozó étteremkalazként igen sok megkeresést kapunk – ezzel valószínűleg nem mondunk újat. Az Erzsébet körúti Caviar & Bull étterem meghívása azonban pont annyira tűnt előzetesen is érdekesnek, mint amilyennek utólag is bizonyult. Szokatlanul sok képet fogunk használni ebben a cikkünkben, érteni fogják, hogy miért.
Hirdetés

Marvin Gauci altal alapított és Kézdi-Schlachta László CEO és résztulajdonos keze alatt növekvő étteremcsoport első nem máltai étterme, a Caviar & Bull úgy robbant be 2017-ben a budapesti éttermek elitjébe, amit öröm volt nézni. Frissen nyitott helyként 85 ponttal a 28. helyen startolni szép volt (a Volkswagen-Dining Guide 2018 elején megjelent étteremkalauzára hivatkoztunk).  A Marvin Gauci tulajdonos vezetésével indult konyha most kezd igazán életre kapni az új séf irányítása alatt.

Az étterem azóta sem panaszkodhat. Látogatásainkkor mindig masszív vendégszámmal büszkélkedhettek, a vendégek pedig a magyar átlagnál jóval minőségibb vendéglátással. Másrészről ugyanakkor azt is el lehet mondani, hogy a Caviar & Bull nem egészen részese a magyar éttermi életnek atekintetben, hogy még azelőtt áll, hogy igazán elfogadtassa magát nem csak a külföldi, hanem a hazai vendégek körében is.

Nincs ezen mit csodálkozni, a lokáció és a nagy számban külföldiekből álló vendégkör indokolja ezt. Bár ahogy Gerendai Károly is fogalmazott, "Ha a magyarokon múlna, csődbe mehetnének a csúcséttermek".

Kíváncsiak voltunk hát a Caviar & Bull étterem egy elrejtett, hátsó traktusában nyílt, titkos étterem koncepciójára és degusztációs menüjsorára.

Az étterembe a közelmúltba leigazolt séf Tivadar György, aki a Dining Guide Étteremkalauz szerint 83 pontos étterem első magyar séfjévé lett. És ha az Uncensored Restaurant befut, immáron két étterem séfjeként üdvözölhetjük őt.

Rántott véres hurka, zöldalma, párolt káposztagél

A Caviar & Bull hátterében nyitott Uncensored Restaurant azonban egy önálló étteremként értelmezendő, ahol csak limitált számban tudnak vendégeket fogadni, viszont őket egy olyan gasztronómiai élmény várja, amilyenhez itthon nincs hasonló.

360 fokban körbevetítve várja vizuális élmény a vacsorázokat. A 3D-s grafikák a világ különböző országaiba kalauzolnak olyan élethűséggel, hogy kétszer megfordul az ember a székén.

Egymás után körbe kivetítve, majd tálalva Spanyolország, Oroszország, Japán, USA...

Pekingi kacsa, erdei gombazselé, shiitake, nyári tekercs

Tivadar György séf elmondta, hogy felvállalt módon jelenítették meg a tányéron a különböző nemzetek és konyhák sztereotip ízeit.

A tányéron Amerika. BBQ oldalas, kukorica háromféle formában

Ha azt mondjuk, hogy a vacsora egy élmény, még nem mondtunk semmit. A speakeasy barok mintárájára a Caviar & Bull Étteremben elrejtett secret restaurant több,  mint érdekesség. Szeptembertől lesz látogatható az Uncensored Restaurant az étterem egy rejtett, hátsó traktusában.

A Caviar & Bull Uncensored Restaurantja szeptembertől várja vendégeit!

További infók itt.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram