Hirdetés
Hirdetés

Tévedések Bolognája

SZERZŐ: DiningGuide
2016. július 15.
Bolognai spegetti ugyebár nem létezik. Természetesen összeüthetünk otthon egy tál húsos szósszal leöntött spagettit, de Bolognába ne menjünk vele. Sőt, ha arra járunk, még véletlenül se kérjünk bolognai spagettit – jó esetben csak a tudatlan külföldinek kijáró elnéző mosolyt fogjuk kapni, de rosszabb esetben... ki tudja? A emiliai városban ugyanis a bolognai szószt – ragut – […]
Hirdetés

Bolognai spegetti ugyebár nem létezik. Természetesen összeüthetünk otthon egy tál húsos szósszal leöntött spagettit, de Bolognába ne menjünk vele. Sőt, ha arra járunk, még véletlenül se kérjünk bolognai spagettit – jó esetben csak a tudatlan külföldinek kijáró elnéző mosolyt fogjuk kapni, de rosszabb esetben... ki tudja?
A emiliai városban ugyanis a bolognai szószt – ragut – egyértelműen tagliatellére kell tenni, amit frissen, tojással készítenek, és pontosan 7 mm szélesre vágnak. Minden szósznak megvan a hozzá legjobban illő tésztaformája, a hosszú órákon át készülő bolognai ragué a tagliatelle és a lasagne.
Szegény bolognaiak egyébként is ki vannak borulva, amiért a konyhaművészetüket – elsősorban külföldön – folyamatosan inzultusok érik: 2014-ben például a hamisított Parmigiano Reggiano és Grana Padano mennyisége elérte a 300 millió kilót. De nem kell őket félteni, ha kell, visszavágnak: miután a Ryanair a Twitter-oldalán a bolognai spagetti ígéretével akart a Bolognába induló járatára utasokat toborozni, a bolognai repülőtér nem sokáig késlekedett a válasszal: „Köszönjük, de Bologna a tortellini, a taglatelle, a mortadella stb. hazája, de bolognai spagetti nincs nálunk”.
Hírforrás: finedininglovers.com

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram