
Belli di Mamma
1074 Budapest, Akácfa utca 45.
@bellidimammabp
Az egyik legautentikusabb nápolyi pizzéria Budapesten, amelyet olasz–magyar csapat visz, egyenesen Milánóból. Az eredeti olasz receptből gondos odafigyeléssel készülő tészták valódi fatüzelésű kemencében sülnek. Az étlapon klasszikusok és kreatív különlegességek is helyet kapnak – például pizzák pisztáciával, mortadellával vagy nduja-val. A hely kicsi, hangulatos, mindig telt házzal.
IGEN
1027 Budapest, Margit körút 60.
@igen_italia
A Margit körúti IGEN nem próbál többnek látszani, mint ami: őszinte pizzázó, ahol az alapoktól kezdve minden a nápolyi stílus körül forog. A pizzák levegős, mégis puha tésztával készülnek, klasszikus olasz feltétekkel vagy épp kreatív, szezonális változatokkal. A pizzák fatüzelésű kemencében sülnek, az illatok és a látvány pedig már a rendelés előtt meggyőző. A hely hangulata otthonos és közvetlen, így nem meglepő, hogy sok fővárosi pizza rajongó törzshelye.

MANU+
1053 Budapest, Vámház körút 8.
@manupluspizza
A MANU+ a belvárosi pizzarajongók egyik biztos pontja, ahol a nápolyi pizzakészítés szabályait nemcsak követik, hanem újra is értelmezik. A tésztához olasz liszteket használnak, és a tésztát hosszan érlelik, mielőtt pár percre a kemencébe kerülne. Az étlapon minden tétel koncentrált minőséget képvisel, legyen szó egy klasszikus Margheritáról, Funghiról vagy éppen egy szezonális, feltét-alapú újdonságról – és persze bármikor választhatunk levezetésként egy tiramisut.
IDE Pizza Pozsonyi
1137 Budapest, Pozsonyi út 22.
@idepizza
A nápolyi pizzák után itt az idő, hogy felfedezzük a római stílusú pizzák világát, amelyet az IDE Pizza Pozsonyi hozott el Budapestre. Az IGEN pizzéria csapata által megálmodott hely a római "pizza al taglio" hagyományait követi: téglalap alakú, vastagabb, mégis könnyed tésztájú szeletek, gazdag feltétekkel. A tészta hosszan, hideg helyiségben kelesztett, sok vízzel hidratált, hosszú ideig, alacsonyabb hőfokon elősütött, majd fogyasztás előtt pár percig rámelegített pizzáról beszélünk, melynek tésztája szép levegős. Az IDE kínálatában megtalálhatók a klasszikus ízek, de különlegesebb variációk is, például a szarvasgombás vagy a krumplis pizza.

Pizza Művek
1111 Budapest, Bartók Béla út 44.
@pizzamuvek
A Pizza Művek nem a klasszikus nápolyi vagy római iskola útját járja, mégis megkerülhetetlen szereplője a budapesti pizzatérképnek. Saját stílust hoztak létre: ez a Budapest Style Pizza, amely a kenyérlángos, a tökipompos és a Detroit stílus ihlette pizzák fúziója. Vastag, de könnyű tészta, ropogós, karamellizált széllel, bőséges feltétekkel – mindezt egy vagány, urbánus környezetben. A pizzák látványosak, ízletesek és jóllakatnak, de közben nem érződnek nehéznek.
Borítókép: Facebook, IGEN
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.