Hirdetés

Ilyen pokolba váltanánk jegyet: Il Terzo Cerchio – Szerethető éttermek

SZERZŐ: DiningGuide
2020. november 11.
a Szerethető éttermek rovat
támogatója a
Egy igazán szerethető étterem, amelynek sokszor hallottuk már rosszul kiejtve a nevét, a megfejtés: [il terco cserkio], a jelentése pedig harmadik kör, amiről lesz még szó. A Dohány utcai közönségkedvenc, az Il Terzo Cerchio következik.
Hirdetés

A nyitott konyhából olasz szavak szűrődnek ki, a felszolgálók pedig sokszor pillantásokból is értenek, és már robognak is a chilis olajjal a pizzánkhoz. Az Il Terzo Cerchio pincérei rendszerint olyan iramban sürögnek, lendületes határozottsággal koordinálva a szervizt, hogy kíváncsiak lennénk az egy munkanap alatt megtett lépésszámukra. Azok az idők egyelőre váratnak magukra, hogy ezt a pezsgést-nyüzsgést élőben is kiélvezhessük, de az étterem működik tovább.

Az Il Terzo (ahogy a legtöbben hívják) azt a trattoria hangulatot idézi meg Pesten, amire bárhol a világon van kereslet. Ha egy ehhez hasonló olasz étterem mégsem futja be az elvárható sikert, általában olyan alapok hiányoznak, mint a friss és autentikus alapanyagok használata, az olasz receptek tiszteletben nem tartása vagy a problémás kiszolgálás. Mennyire alapvetőnek tűnik mindez, és hány étteremnek mégsem sikerül teljesíteni. Emlékezetesek Gordon Ramsay műsorfolyama, a Konyha ördöge epizódjai, amelyekben Amerikától Angliáig nézhettünk be hajmeresztő "olasz" éttermek kulisszái mögé – annyira tehát mégsem magától értődő, hogy egyszerű lenne jó olasz éttermet vinni.

Az Il Terzo Cerchio a lehető legtisztességesebb olasz konyhát és olaszos vendéglátást képviseli.

Klasszikusan olyan étterem, ahol nem bonyolítják túl a fogásokat – viszont amit ígérnek, teljesítik is. Jó ízű, igazi olasz konyhát minden elvárható fogással és hozzávalóval. A tintahal és más tenger gyümölcsei garantáltan nem érkezik rágósan, a paradicsomlevesből nincs elcsalva a zamatos paradicsom, a pizzakenyérben melegített tengeri hallevesben gazdagon főzik bele a tenger adta finomságokat, és a fatüzelésű kemencéből sem érkezik olyan pizza, amit letagadna egy olasz pizzamester.

A céljuk láthatóan a közérthetőség, szerethetőség és a jóllakott vendég.

A Dohány utca ezen szakasza nem éppen festői, a Blaha Lujza tér környéke is hagy némi kívánnivalót maga után, az Il Terzo Cerchio azonban olyan erős névvé nőtte ki magát, hogy parkolási nehézségek ide, kissé elhanyagolt régi pesti városrész oda, az étterem nagy magabiztossággal hozza esténként a teltházakat (járványmentes időkben).

Régi szereplő a fővárosi éttermi palettán, és nem kevés drukkere lehet annak, hogy az Il Terzo Cerchio a tőle megszokott stílusban, lendülettel és forró kemencével folytassa működését a szebb időkben. Amíg ez nem valósulhat meg, addig is kiszállításra állt át az étterem, és az V.-VI.-VII.-VIII.-IX.-XIII. és XIV. kerület lakosai rendelhetnek tőlük. Egy különleges szolgáltatással meg is fejelték a megrendelési lehetőséget, és hajnali 4-ig lehet rendelni tőlük.

Közönségkedvenc ételek: pizzák a kemencéből; friss bivalymozzarellás fogások; sült tintahal, garnéla, tengeri süllő és kagylók fokhagymás pirítóssal; tiramisú

Árak: előételek 2550-4950 Ft, levesek 1650-4950 Ft, tészták 2650-4950 Ft, főételek 3550-7550 Ft, pizza 1850-3850 Ft, desszertek 1450 Ft

Il Terzo Cerchio

Cím: Budapest VII. kerület, Dohány u. 40.
Az étterem weboldala
Az étterem Facebook-oldala

Szerezze be a Limóza-hozzávalókat a Törley webshopból, és készítse el otthon!
Tovább olvasok
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram