Hirdetés
Hirdetés

Tavaly Leclerc is BESTIA-zott: mától egy héten át FERRARI Trento koccintás és Josper-sütés a Bazilika mellett

SZERZŐ: DiningGuide
2022. július 25.
A FORMA-1 hivatalos pezsgője, a FERRARI Trento palackjai pukkannak a BESTIA-ban egész héten. A buborékos napokhoz Krizmanics Norbert séf füstös-nyári fogásai társulnak.
Hirdetés

Olyan kategóriájú palackokat, mint a FERRARI Trento, nem szokás felbontani poharas rendelésekre. Mától vasárnap estig a BESTIA is Forma1-es üzemmódra állt át, és az autóversenyhez szorosan kapcsolódó pezsgőmárka lesz a hét egyik főszereplője náluk. Az olasz pincészetet több mint 120 évvel ezelőtt, 1902-ben alapította Giulio Ferrari, évtizedekkel Enzo Ferrari autóversenyző cégalapítása előtt. A Scuderia Ferrari, vagyis a Ferrari versenyistálló gründolása 1929-re datálható, a Ferrari pincészettől teljesen független történetként.

Egészen 2021-ig olyan champagne-házak szolgáltatták a Forma1-versenyek hivatalos italait, mint a Moët & Chandon és a MUMM, ezután egy éles váltással hozták be a Ferrari Trento pezsgőit a "száguldó cirkusz" versenyeire. Bár a nyertesek pezsgőlocsolása továbbra is a Hungaroringen zajlik, a városi pezsgés sem marad el, és ha minden igaz, eláznunk sem kell úgy, mint a dobogós Forma1-pilótáknak. Legyen az másfél literes magnum palack vagy egyetlen pohárnyi pezsgő, lesz választék a BESTIA-ban a futamok ideje alatt minden nap déltől egészen éjfélig.

Fotó: BESTIA

Krizmanics Norbert séf korábban is előszeretettel alkotott Josper sütőben, a faszén és a kis füstös dögösséget kapó ízek régóta kézre állnak neki. A Forma1-héten csupa friss tengeri jósággal készül a vendégeknek, a faszénen sült tintahal, kagyló, süllő pedig garantáltan nagyobb szakértelemmel készül, mint az átlagos nyaralóhelyek kommersz éttermeiben.

Tavaly Charles Leclerc Forma1-versenyző is a BESTIA vendége volt, ki tudja, idén ki látogat el a Bazilika melletti népszerű étterembe.

Fotó: BESTIA

Official Ferrari Trento Week

  • Gillardeau osztriga, gyömbér, citromfű
  • Ferrari Maximum Brut Magnum 0,15l
  • Harissás feketekagyló, pirított kovászos kenyér
  • Ferrari Perlé Rosé 2016 0,15l
  • Citrusos tintahal, chimichurri, aioli, feketepanko
  • Ferrari Maximum Brut 0,15l
  • Egész Josperben sült tengeri süllő, shakshuka (2 személyre)
  • Ferrari Riserva Lunelli 2012 0,15l
Grillezett homár, fokhagymás barnavaj, bio saláta 100g / 4750 Ft
Ferrari Perlé 2016 0,15l 4200 Ft

Az BESTIA eseményéhez itt lehet csatlakozni

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram