Tatár beefsteak recept Kovács Renátó konyhájából

2025. április 29.
Kovács Renátó, a Hilda séfje a hagyományos ízeket tiszteli, de nem fél friss lendületet vinni a klasszikusokba. Most egy olyan tatárreceptet osztott meg velünk, amely a kiváló alapanyagokra, a precizitásra és a rejtett ázsiai hatásokra épít – éppen úgy, ahogyan a Hilda konyháját is vezeti.

Kovács Renátó filozófiája a tisztességes főzésről, a minőségi alapanyagok tiszteletéről és a fenntarthatóság fontosságáról szól. A gyerekkori ízek és az ázsiai gasztronómia finom inspirációi egyaránt megjelennek a tányérjain. Most egy olyan tatár beefsteak receptjét mutatja meg, amelyben az érlelt marhahús házi készítésű tatár krémmel és selymes aiolival egészül ki – egyszerre klasszikus és mai. Sőt, plusz tippként azt is megosztotta, hogy érdemes az Arán Bakery-ből beszerzett misos-szezámos kenyérrel fogyasztani. 

Tatár hozzávalók:

  • 600 g érlelt marhacomb
  • 100 g cornichon 
  • 50 g kínai fokhagyma 
  • 50 g újhagyma
  • 80-100 g koreai sült fokhagyma 
  • 1 köteg koriander (csak a szára)
  • só, fekete bors

Elkészítés:  A marhát rövid időre helyezzük a fagyasztóba, hogy könnyebb legyen vágni. Ezt követően minden hozzávalót brunoise-re vágunk. 

Tatárkrém:

  • 1 db tojás
  • 100 ml extra szűz olívaolaj 
  • 150 g vaj olvasztott vaj
  • mustár ízlés szerint (dijoni magos és sima)
  • 2 evőkanál méz 
  • yuzu kosho ízlés szerint
  • só, bors, csipet barna cukor

Elkészítés: Az összetevőket habverővel majonéz állagúra keverjük. 

Aioli:

  • 2 fej fokhagyma 3-4-szer leforrázva és puhára főzve
  • 1 gerezd nyers fokhagyma
  • 1 db tojás (elhagyható)
  • 500-600 g jobb minőségű napraforgó olaj (nagyon hideg)

Elkészítés: Minden hozzávalót leturmixolunk.

Tovább olvasok
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram