Kovács Renátó filozófiája a tisztességes főzésről, a minőségi alapanyagok tiszteletéről és a fenntarthatóság fontosságáról szól. A gyerekkori ízek és az ázsiai gasztronómia finom inspirációi egyaránt megjelennek a tányérjain. Most egy olyan tatár beefsteak receptjét mutatja meg, amelyben az érlelt marhahús házi készítésű tatár krémmel és selymes aiolival egészül ki – egyszerre klasszikus és mai. Sőt, plusz tippként azt is megosztotta, hogy érdemes az Arán Bakery-ből beszerzett misos-szezámos kenyérrel fogyasztani.



Tatár hozzávalók:
- 600 g érlelt marhacomb
- 100 g cornichon
- 50 g kínai fokhagyma
- 50 g újhagyma
- 80-100 g koreai sült fokhagyma
- 1 köteg koriander (csak a szára)
- só, fekete bors
Elkészítés: A marhát rövid időre helyezzük a fagyasztóba, hogy könnyebb legyen vágni. Ezt követően minden hozzávalót brunoise-re vágunk.


Tatárkrém:
- 1 db tojás
- 100 ml extra szűz olívaolaj
- 150 g vaj olvasztott vaj
- mustár ízlés szerint (dijoni magos és sima)
- 2 evőkanál méz
- yuzu kosho ízlés szerint
- só, bors, csipet barna cukor
Elkészítés: Az összetevőket habverővel majonéz állagúra keverjük.
Aioli:
- 2 fej fokhagyma 3-4-szer leforrázva és puhára főzve
- 1 gerezd nyers fokhagyma
- 1 db tojás (elhagyható)
- 500-600 g jobb minőségű napraforgó olaj (nagyon hideg)
- só
Elkészítés: Minden hozzávalót leturmixolunk.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.