Hirdetés
Hirdetés

Tányérhús szendvics - Városliget Café receptje

SZERZŐ: DiningGuide
2014. szeptember 30.
Egy klasszikus szendvicsformában a Városliget Caféból.
Hirdetés


Hozzávalók (4 személyre, előkészítés 5 perc, sütés/összeállítás 55 perc)

  • 500 gr marha fartő v. hátszín
  • 5 ek. napraforgó olaj
  • 1 ek. magos mustár
  • 2 ek. lágy vaj
  • 2 ek. majonéz
  • 1 ek. reszelt sárgarépa
  • 1 db zöldalma
  • ¼ db citrom leve
  • 2 tk. cukor
  • 1 fej fokhagyma héjasan
  • 100 ml főző oliva olaj
  • 50 gr bébi parajlevél
  • 5 gr frissen reszelt torma
  • 1 db házias baguette

Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, a húst sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben szépen pirítsuk körbe. Helyezzük tepsire, kenjük be a mustárral és tegyük a sütőbe 30 percre. Ezt követően pihentessük a húst szobahőmérsékleten minimum 20 percet egy tálra áttéve.
A fokhagymát gerezdekre szedve héjával együtt ellepetjük olajjal, lassú tűzön gyöngyözve készítjük 10 percig, szűrjük, majd hámozzuk.
Az almát hámozzuk, csumázzuk, közepes darabokra vágjuk. A cukorral, a citrom levével kevés víz hozzáadásával megpároljuk 1-2 perc alatt és mixerrel pépesítjük.
A lágy vajat a majonézzel és a répával elkeverjük, sóval ízesítjük.
A baguette szeleteket megkenjük a vajas majonézzel, a vékonyra szeletelt húsból, parajból ráhajtunk, frissen reszelt tormát reszelünk rá. Mellé kínáljuk az almapürét és a lágy fokhagymát.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram