Izgalmas étteremnyitásokban gazdag a 2019-es év, egyik volt ezek közül a Takács Lajos konyhafőnöksége alatt tavasszal nyílt Kobuta. Mint kiderült, az újlipótvárosi gasztropezsgést erősítő japán étterem csak a kistestvére egy nagyobb szabású helynek, ami nem messze, a Nyugati téren fog megnyílni hamarosan (minden jel arra mutat, hogy a volt Skála alatti szinten, a fotót ma készítettük).
A Nebuta megnyitása befolyásolja az előd kínálatát és nyitvatartását is, jelenleg emiatt szűkített menetrendben, hétköznapokon 12 és 15 óra között ebédmenüvel várja a vendégeit a XIII. kerületi étterem.
Kérdés, hogy a Nebuta mellett, ahol minden bizonnyal esti nyitvatartásra és fine dining menüsorra számíthatunk, visszatérnek-e majd a vacsorák a Kobutába, illetve kíváncsian várjuk az étlap megújulását is. A Nebuta megnyílásával ugyanis frissül a Kobuta menüje is. Jelenleg fix ételsorral várnak (ramen, miszó leves, katsu, rizs és magyar zárásként madártejet kérhetünk).
A megújult Kobuta nyitvatartás tehát: H-P 12:00-15:00
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.