Hirdetés
Hirdetés

Tágas új üzletet nyit a „rózsafagyikat" készítő Gelarto Rosa

2022. június 25.
Július elsejétől újabb helyen is nyalhatjuk a tarka, hűs rózsákat. A nyitónapon akcióval is várnak, minden nagy fagyi mellé egy kicsit ajándékba adnak a vendégeknek.
Hirdetés

A hazai legszebb fagylaltokat minden bizonnyal a Gelarto Rosában készítik. Bár épp úgy sorban állunk a gombócért és az olaszos fagylaltkenetért is, a rózsafagyik élményéhez sokat hozzáad a látvány is, és mint tudjuk, nem a szánkkal, hanem a szemünkkel (és az orrunkkal) kezdünk el enni.

Meglepően régóta, immár 17 éve készülnek Szökrön Niki fagylaltmester rózsafagylaltjai, a Gelarto Rosát 2018-ban a The Guardian Európa 20 legjobb fagylaltozója közé is válogatta.

Hirdetés

A Szent István téren, a Bazilikával szemben működik a Gelarto Rosa eredeti üzlete, és a környékbeli utcákban már korábban is több alkalommal működtetek pop-up helyszíneket. Most megérett az idő arra, hogy egy újabb nagy üzletet nyissanak, habár messzire nem mennek. 100 méteren belül találjuk az új fagyizót is, a Hercegprímás utca 9-es szám alatt, a Bestiával szemben.

Fotó: Gelarto Rosa


A fagyizó április elsejei Facebook-posztja

ELÉG VOLT A RÓZSÁBÓL.❌🌹Köszönjük, hogy eddig bírtátok. Bocsánat, hogy csak most kapcsolunk, de úgy látjuk, a gombóc az, ami menő, ami elfogadható. Megtanulhattuk volna az iskolában, hogy nem érdemes kilógni a sorból... de jobb később, mint soha.🤓Várunk titeket mostantól unalmas formájú fagyikkal. Akit felzaklattunk a különc viselkedésünkkel eddig, attól ezúton is elnézést kérünk. Legyetek jók ti is, álljatok be a sorba.


Ahogyan a Dining Guide 2018-as nagy fagylalttesztjében is írtuk, belvárosi fagylalttúlkínálat ide vagy oda, a Gelarto Rosában gyakran kell hosszú sorokat kivárni, míg a jól megérdemelt fagyiadagunkhoz jutunk. Így érthető, hogy a tulajdonosok nem tartanak attól, hogy a két üzlet kannibalizálja majd egymást.

Fotó: Gelarto Rosa

„A Gelarto Rosában és az ő rózsaszirmokat megformázó keneteikben sem kellett eddig még csalódnunk. Talányos, hogy vajon, ha nem lenne rózsa alakú a fagyi, akkor is ilyen népszerű lenne-e? Véleményünk szerint a minősége megvan hozzá, ez ügyben tehát nem a forma dönt, viszont tapasztalataink szerint jelentősen meglassítja a kiszolgálást. A hely egyik slágere a mangó, amelyet ezúttal mango lassi változatban fogyasztottunk. Az eredeti szorbéfagylaltnak teltebb, krémesebb ízű lassi verzióval sikerült überelni a közkedvelt elődöt, a mellé választott fehércsokoládéról pedig ugyanazt mondhatjuk el, amit erről a csokiról fontosnak tartunk vizsgálni: nem túlcukrozott, kellemesen kikevert íz ez is. Mire azonban a Bazilikához közeli fagyizó előtt a megannyi turista között hozzájutottunk a rózsáinkhoz, egy kicsivel több idő telt el, mint amennyit jó érzéssel vár a fagyijára az ember."

A fagyizó honlapja

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram