Hitbéli kérdés, hogy a szilveszteri koccintások után kinek mi csúszik jobban: a karácsonyi „töltött minden" sorát magyar ízekkel megfejelni, tartani magunkat a lencse-virsli hagyományhoz, vagy szándékosan más ízvilágú ételekkel köszönteni az új évet, mint amiről az eddigi hetek szóltak. Két kiváló megfejtetőt ajánlunk most a Dining Guide À la carte éttermei közül, akikre azokon az év végi-év eleji napokon is lehet számítani, amikor a legtöbb hely nyugovóra vonul.
Mentőöv idén a nem kiszállításra szakosodott éttermek számára az ételrendelő oldalakon való megjelenés. A nagybetűs élmény most elmarad, hiszen a fritőzből frissen kikerülő rántott disznóságot (à la Bíró Lajos) és a nápolyi pizzát is több perces készültségben kapjuk, mint ideálisan. Ez azonban, ha nem is a séf álma, mégis több és más, mint a nagyátlag éttermek kiszállításai. Úgy egyáltalán: adhatnak ezek a helyek jelentősebb élményt?
Buja Disznó(k) a Fény Utcai Piacon
Egy teljességében formabontó véleménnyel kezdenénk az ajánlást, amely a mostanra bezárt Belvárosi Piac-i étterem rántott disznófül fotójára érkezett:
„Ez mekkora borzalom... 🙂 és ugyanakkor mekkora élmény! régebben volt, de amikor először láttam meg, nem tudtam kihagyni, elfogyasztottam (egy részét, a többit hazavittem, kíváncsi voltam mit szólnak), megállapítottam, hogy érdekes, ki kellett próbálni, de soha többet. Most pedig vágyom rá 🙂 Ez valahogy így zseniális. Gratulálok és köszönöm az élményt."
Így szólt a vendégvélemény.
A Buja Disznó(k) elnevezés persze predesztinálja a bűnös, de visszakívánandó élményeket. Bíró Lajos brandje él és virul, holnap korhelylevest főz a Fény Utcai Piacon, személyesen elvitelre.
Aki nem állna neki otthon ezeknek a masszív ételeknek év végén, de kedveli a gazdag magyar konyhát, az elvitel is él holnap, és a kiszállítás is az adott kerületekben.
Szilveszteri Digók
Ha a rántott finomságok készítői mellett vannak még igazán nehéz helyzetbe került vendéglátósok, azok a nápolyi pizzások. Ahol az élmény 1 percen belül sül tökéllyé, ahol a valóban minőségi olasz alapanyagok pillanatok alatt olvadnak rá a tésztakorongokra a különleges építésű kemencében, ott nem kis kihívás a kiszállítás.
A Digók azonban jönnek. Miután megismertük őket a mobil kitelepüléseken, kezdetben a Szabadság téren kissé anarchista módon, de már profin. Következett a Deák/Erzsébet téri kioszk, majd a nyári kitelepülés a Római-partra. A nagy megérkezésnek a 2019-es étteremnyitás tűnt. Gerendai Károly látott bennük fantáziát, aki a Gourmet Fesztivál-os standjuk sikere kapcsán láthatta, hogy a fiúk nem egynyári pizzaélményt nyújtanak. Megnyitott tehát a VII. kerületi étterem, a folytatást pedig mindenki ismeri. Most kiszállítanak, és készen állnak a jobb időkre.
Itt lehet rendelni a Buja Disznó(k)-tól, a Digó Budától.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.